TV

Eksperiment: Sådan ser skønhed ud verden over

Den amerikanske freelancejournalist Esther Honing har lavet et interessant eksperiment, der undersøger, hvordan vi fortolker skønhed. Se de forskellige billeder her.

Er der forskel på, hvordan en smuk kvinde ser ud i Kenya og i Storbritannien?

Det spørgsmål har en amerikansk freelancejournalist sat sig for at finde svaret på.

Esther Honig har sendt et uredigeret billede af sig selv til forskellige personer i over 25 lande verden over. Herefter har hun bedt personerne om "at gøre hende smuk" ved hjælp af billedredigeringsprogrammet Photoshop.

- I USA er Photoshop blevet et symbol på vores samfunds uopnåelige standarder for skønhed. Mit projekt 'Before & After' undersøger, hvordan disse standarder varierer på tværs af kulturer på et globalt plan, skriver Esther Honig på sin hjemmeside, hvor man også kan læse mere om projektet.

Se de forskellige landes fortolkninger af skønhed i galleriet her.

Det er både professionelle og amatører, Ester Honig har fået til at bearbejde billedet af sig selv. Fælles for dem er, at de alle er Photoshop-entusiaster, og hendes håb har været, at hver enkelt person ville trække på sit lands version af, hvad skønhed er, skriver hun.

- De (billederne, red.) er spændende og indsigtsfulde på deres egen måde, hvert af dem er en reflektion af både personlige og kulturelle begreber af skønhed, der hører til ophavsmanden.

Se de forskellige billeder her.