Stop det! Sådan undgår du at arbejde i ferien

Er du en af dem, der tager jobbet med på ferie? Ja, så er du ikke alene. Sidste år viste en undersøgelse, at en tredjedel af os går på ferie med stress.

Go’sommer Danmark kommer derfor med nogle gode råd til, hvordan du holder dig fra mails, sms’er og ringende telefoner.

Jesper Kilbæk, som er cheftræner i Nye Visioner, der til dagligt rådgiver erhvervslivet til at undgå stress, kommer med tips og tricks.

 - Vi får ikke lukket ordentligt ned, når vi tager på ferie. Vi kommer til tage arbejdet med i håndbagagen, siger Jesper Kilbæk og fortsætter:

 - Men det er i virkeligheden meget enkelt at undgå. Eksempelvis kan man på en iPhone med et enkelt tryk sørge for at du lukker alle andre ude, end lige netop dem, der skal have fat på dig.

Men allerede inden man tager på ferie, er det vigtigt at tage handling for at forebygge feriestressen.

 - Det er vigtigt, at man ikke har nogen aftaler i kalenderen den sidste dag inden man skal afsted. Sæt autoreply på din mail allerede dagen før, fortæller Jesper Kibæk.

Han råder også til at søge hjælp hos gode kolleger og sørge for at få uddelegeret mest muligt af ens arbejdsbyrde.

Og på samme måde råder cheftræneren også til, at man skal lade autoreply være på dagen efter man kommer tilbage fra ferien. Så man har tid og ro til at rydde op i mails og afstemme arbejdsopgaver med kolleger.

Under selve ferien skal man sørge for, at telefonen ikke automatisk synkroniserer med mail-indbakken. Det skal være et aktivt valg at tjekke ens indbakke.

Få alle de gode råd ved at se hele klippet fra Go’sommer Danmark øverst oppe i artiklen.