Verdenskendt genis barske liv filmatiseres

En af vor tids største forskere har siden han var 21 år levet med sklerose - nu bliver hans livshistorie til en film.

72-årige Stephen Hawking lider af amyotrofisk lateral sklerose og er næsten lammet. Han kommunikerer med omverden via en elektronisk anordning styret af hans fingre.

Derudover er Stephen Hawking et anerkendt matematikgeni og en af verdens førende fysikere inden for områderne kosmologi og kvantetyngdekraft, og som professor på Cambridge Universitet i England har han blandt andet høstet stor anerkendelse for sit arbejde med universets sorte huller.

Stephen Hawkings livshistorie er således en af de mere interessante og fascinerende, og nu bliver den da også filmatiseret i ‘The Theory of Everything’.

Filmen er får dansk premiere den 26. februar 2015 – og du kan se den nyeste trailer for filmen i videoplayeren øverst i artiklen.

‘The Theory of Everything’ skildrer Hawkings liv, fra han som 21-årig Cambridge-studerende får konstateret sklerose og kort efter bliver gift med Jane Wilde.  Sygdommen, der med årene forværredes og bandt ham til en kørestol, og ægteskabet med Jane Wilde, som han senere blev skilt fra, er hovedtemaerne i filmen.

I ‘The Theory of Everything’ spilles Stephen Hawking af Eddie Redmayne, mens Felicity Jones har rollen som Jane Wilde. Filmen instrueres af James Marsh, der tidligere har vundet en Oscar for bedste dokumentar med ‘Man on Wire’.

Se traileren til ‘The Theory of Everything’ i videoen øverst i artiklen.