TV

Usikre Klubien: Fortryder lidt, jeg sagde ja til Toppen af poppen

Jørgen Klubien er i bund og grund ret usikker på egne evner, og derfor er det svært for ham at være midtpunkt i et populært tv-program som ’Toppen af poppen’.

Se første afsnit af 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY.

55-årige Jørgen Klubien er det, man kan kalde en multikunstner i ordets mest positive forstand. Han evner to vidt forskellige genrer så godt, at han har fået stor anerkendelse og topjobs indenfor begge verdener.

Herhjemme kender vi ham bedst som forsanger i gruppen Danseorkesteret, som fik sit gennembrud i 1980’erne med blandt andet superhittene ’Regndans’ og ’Kom tilbage nu’.

Se også: Smugkig Toppen af poppen: Hør Clemens smadre 'Kom tilbage nu'

I det store udland kender de ham som tegner og animator hos store tegnefilmsproducenter som Pixar og Disney. Han bor til dagligt i Los Angeles, hvor han blandt andet været har en af de bærende kræfter på storfilm som ’Løvernes konge’ og ’Biler’.

Læs også: En af Danmarks mest populære musikere er kæmpe navn i Hollywood

Derfor kan det være svært at forstå, når Jørgen Klubien sidder med sit lidt forsigtige smil og fortæller om sin tvivl på egen kunnen.

- Jeg er den type kunstner, som har den dybe usikkerhed, om jeg er god nok. Heldigvis kan jeg bruge den til at drive mig til hele tiden at skulle vise, at jeg kan noget.

- Nu har jeg jo børn, og jeg siger jo til dem, ”Slap af, hold op, du er jo fantastisk”. Og hvis jeg vender den mod mig selv, så kan jeg jo godt slappe lidt af. Men indeni har jeg det med at skulle præstere noget, forklarer Jørgen Klubien, som er hovedperson i premiereprogrammet af fjerde sæson ’Toppen af poppen’, som TV 2 viser søndag klokken 20.

Læs også: Toppen af poppen: Derfor er Bornholm federe end Caribien

Som hovedperson skal Klubien primært læne sig tilbage og lytte til kollegernes fortolkning og versioner af hans sange gennem tiden.

Men den 55-årige musiker har svært ved at slappe helt af, når Wafande, Anne Dorte Michelsen, Clemens, Rasmus Walter, Barbara Moleko og Poul Krebs viser deres dygtighed.

- De overrasker mig alle sammen ved deres måde at være på. Jeg kan godt forstå, at de er noget stjerne-agtigt. De er alle sammen meget interessante og har mange flere lag, end i hvert fald jeg havde dømt dem til med min hurtige kategorisering. Der er meget mere i dem alle sammen. De er søde, charmerende og talentfulde alle sammen, så jeg føler mig lidt presset, smiler den sympatiske sanger.

På billederne i toppen af artiklen her, kan du se, hvilke sange de seks musikere har valgt at synge. Klik på pilene for at se alle billederne.

Usikkerheden kan musikeren dog godt lægge væk, når han skal lave gas med sig selv. For det var lidt af en overvindelse at sige ja til at være sammen med en gruppe af mennesker intensivt i en hel uge.

- Jeg er en sur gammel mand jo. Jeg er sådan en type, der i virkeligheden hader mennesker. Jeg kan bedst lide at være alene med min hund og min guitar, og jeg er altså lidt en enspænder. Ej, jeg siger det jo med humor, for faktisk er det jo ret hyggeligt at være en del af det her, griner Klubien højt.

Læs også: Se det nye 'Toppen af poppen'-hold

Jørgen Klubien har netop udgivet sit første soloalbum ’Soul Cowboy’, og for at sætte fokus på musikken har han takket ja til at være med i det populære program.

- Jeg vil ikke sige, jeg skulle overtales, men det er en lille smule grænseoverskridende at være på sådan noget reality-tv, som ’Toppen af poppen’ jo en lille smule er. Man er på hele tiden, selvom man skal virke afslappet. Det er sådan en underlig hybrid mellem dokumentar-tv og noget som er iscenesat.

Hver en prut dokumenteres

- Og jeg fortryder da også hele tiden, at jeg har sagt ja til at være med. Men jeg arbejder med det, klukker musikeren og hitmageren og afslører endnu engang sin usikkerhed, som han ellers fint fik skjult ved at lave grin med sig selv.

- Jeg tror også, det er noget med nerver, når man hele tiden får et kamera i ansigtet, og man hele tiden bliver fulgt. Man skal tænke over alt, hvad man siger og gør. Det gør jeg også til dagligt. Men det er ekstra meget, når hver en prut, man slår, bliver dokumenteret.

Se Jørgen Klubien som dagens hovedperson i ’Toppen af poppen’ søndag den 17. august klokken 20.