TV

Peter Ingemann taler ud om sin fars selvmord

Peter Ingemann fortæller i 'Stjernerne på slottet' om, hvordan hans far tog livet af sig selv, da han blev klar over, at han ikke kunne håndtere sit alkoholmisbrug

Se 'Stjernerne på slottet' på TV 2 Play

I aftenens udgave af 'Stjernerne på slottet' er tv-værten Peter Ingemann hovedpersonen, og han lader sine meddeltagere og seerne få et indblik i en barndom, hvor han voksede op med en far, der var kvartalsdranker.

Selv om den 41-årige tv-vært i dag er ret afklaret omkring sin til tider svære opvækst - som han bl.a. har beskrevet i selvbiografien 'Ingemanns land' - bliver han stadig tydeligt berørt, når han taler om sin fars triste skæbne. Faren valgte nemlig at begå selvmord for 12 år siden, mens Peter Ingemann var ude at rejse med sin kone og datter.

Læs også: Ann Eleonora: Lægerne gav mig et halvt år at leve i

"Mens vi er væk (på sommerferie, red.), så vælger han at sætte en revolver i munden på sig selv og skyder sig Skt. Hans aften 2002, og jeg får beskeden via en seddel fra en Tjæreborg-guide, hvor der står: 'Ring hjem straks', og jeg ved med det samme, hvad der er sket," lyder det fra Peter Ingemann, der samtidig forklarer sine rystede meddeltagere, at familien - på trods af de mange problemer - havde et åbent og nært forhold, som gør, at han i dag ikke har psykiske mén af sin opvækst.

Læs også: Peter ingemann: Så meget er MIT hus værd

"Uanset hvor meget jeg har prøvet at lede efter en form for skyld over dét, der skete dengang, så kan jeg ikke finde nogen. For der var ikke nogen af os, der kunne ændre på min fars alkoholmisbrug. Og det at han tog livet af sig selv, kan også ses som en barmhjertighedsgerning over for os, fordi han vidste, at han ikke kunne ændre på det, konstaterer tv-værten. Se klip fra prorammet øverst.

Læs også: Her er Peter Ingemanns nye tv-program

'Stjernerne på slottet' med Peter Ingemann i centrum kan ses kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play