TV

Topdesigner i nyt program på TV 2 FRI

Jesper Høvring, vært Lene Beier og Jette With. Sille Serup/TV 2

Jesper Høvring har designet kjoler til både kendte og kongelige. Nu bliver han dommer i et nyt underholdningsprogram, hvor Danmarks bedste amatørskrædder skal findes på TV 2 FRI.

Optagelserne til et nyt program på TV 2 FRI er i fuld gang. 

Programmet hedder 'Klar, parat, sy' og det går i al sin enkelthed ud på at finde Danmarks bedste amatørskrædder.

Vært på programmet er TV 2 FRI's egen Lene Beier, mens designerne Jesper Høvring og Jette With er dommerne i programmet.

Kongelig designer og erfaren dame

Deltagerne får i hvert program få to udfordringer - en kreativ og en teknisk. Og så bedømmer de to dommere bedømmer de færdige produkter og beslutter, hvilke af deltagerne der har klaret opgaverne bedst - og hvem der må forlade symaskinen og dermed programmet.

Og de to dommere ved, hvad de taler om.

Jesper Høvring er de kendte og kongeliges foretrukne designer, når det kommer til couture-kjoler, mens den bramfrie beklædningsdesigner Jette With har undervist i 45 år på Danmarks Designskole og kender den danske og internationale modebranche ud og ind.

Sjovt og hårdt

- Danskerne er kreative, iderige og elsker at skabe noget selv, og vi ved, at der findes mange dygtige amatørskræddere ude i landet. Nu skal vi finde den bedste ud af vores ti deltagere, og med 'Klar, parat, sy!' får vi både lov til at se, hvad de kan, og blive inspireret til selv at komme i gang med symaskinen. Det bliver både sjovt og hårdt for vores ti deltagere, når de skal vise, hvad de duer til, og ikke mindst, når de skal bedømmes af vores dygtige og kompetente dommere, Jesper Høvring og Jette With, som jeg er rigtig glad for at have med på holdet sammen med vores talentfulde vært Lene Beier, siger TV 2 FRI-redaktør Micha Barken-Fuglede.

Der er fundet ti deltagere fra hele landet, som alle elsker at sy. Ingen af dem lever dog af deres store hobby.

'Klar, parat, sy' er inspireret af det populære BBC-format 'The Great British Sewing Bee'. 

Programmet har premiere på TV 2 FRI til efteråret.