TV

Vores genbrugshjem: Sådan laver du din egen hængekøje

I TV 2-programmet 'Vores genbrugshjem' laver designer Søren Vester sammen med parret, Antoinette og Julian, en hængekøje til husets teenagesøn. Se her, hvordan du let kan sætte en hængekøje op midt på din græsplæne uden at skulle tænke på at have høje træer, som du kan binde den fast til. 

Se 'Vores genbrugshjem' på TV 2 PLAY

Antoinette og Julian er flyttet fra storbyen til Møn med børn, hunde og katte for at dyrke det nære liv på landet. Og i Brønshøj bor Lærke, Jacob, deres fire børn, hunde, katte og høns i et hus, der skriger på en kærlig hånd. Begge familier er vilde med genbrug, men kan deres boligdrømme blive til virkelighed, når de får seks uger, et budget og en designer til at hjælpe med at indrette deres hjem med genbrug? Der skal tænkes kreativt, for hvordan laver man det hele selv ud af noget, der ligner en bunke gammelt skrammel? Begge familier skal færdiggøre et rum i hvert program. To dommere afgør, hvem der har gjort det bedst - og dermed vinder ekstra hjælp til næste uges rum.

I denne uge er det teenageværelset, der skal have en kærlig hånd - familien i Brønshøj går i gang med at skabe et unikt pigeværelse med hjemmebygget radiatorskjuler, garderobe og skrivebord, mens familien på Møn laver deres drengeværelse i en gammel campingvogn, hvor der er plads til både seng, garderobe og trommesæt. Teenageuniverset fortsættes udenfor med bålplads og hængekøje. I videoen øverst på siden viser designer Søren Vester dig, hvordan du let selv sætter en hængekøje op, lige hvor du vil.

Se videoen og følg vejledningen:

1. Tag dit pælebor og bor ned i jorden i en 45 graders vinkel - bor ikke lige ned

2. Bor så langt ned, at din pæl sidder godt fast, når du stikker den i hullet

3. Stop godt til med jord omkring pælen, når den er kommet i hullet

4. Sav en rille øverst på din pæl, som hængekøjens snor kan hvile i

5. Stik et jernspyd i jorden og fastgør hængekøjens snor til spyddet, efter du har strammet godt til

Vil du lave din egen fritstående hængekøje?

Det skal du bruge:

Pælebor

Stolper

Hængekøje

Reb

Straps med spændebånd

Jernspyd