TV

Mille Dinesen: Alvorlig diagnose ændrede mit liv

Skuespilleren Mille Dinesen fik som ung stillet en alvorlig diagnose, der fik hende til at undersøge markedet for alternativ medicin og ændre sin levevis

Se snigpremieren på 'Stjernerne på slottet' på TV 2 Play

40-årige Mille Dinesen betegner sig selv som et "meget privat menneske", der gennem sin skuespillerkarriere har forsøgt at holde sin eget liv uden for offentlighedens søgelys.

Men i 'Stjernerne på slottet' lukker hun lidt op for nogle af de ting, der har påvirket hende særligt i privatlivet. Ikke mindst var det et brat vendepunkt, da hun som ung elev på Statens Teaterskole i en stresset periode oplevede at have "sovende" fødder. En tilstand, der generede hende så meget, at hun fik det undersøgt nærmere på hospitalet:

"Efter forskellige undersøgelser melder de tilbage og siger til mig, at det ser ud som om, det er sclerose. Og så gik man ligesom hjem med den og tænkte 'Nå!' og gik i chok på en eller anden måde," fortæller en tydeligt berørt Mille Dinesen i programmet om diagnosen, der ændrede hendes liv. Se videoklip øverst.

Nægtede at tage medicin

Til at bekæmpe den lurende sclerose fik Mille Dinesen udskrevet noget medicin, som hun skulle tage ved at injicere sig selv i låret med en sprøjte. Men hun følte instinktivt, at det var forkert for hende, og hun besluttede sig derfor for at afsøge det store marked for alternativ medicin.

"Jeg var på Langeland hos en healer, på hvidløgskure, i Indien - og alt muligt. Men så efter i mange år at have prøvet en hel masse forskellige ting, så fandt jeg stille og roligt de ting, som virkede for mig. Blandt andet den der 'dejlige' mosedrik, som I har fået til morgen," lyder det fra 'Rita'-skuespilleren, der hentyder til en ildelugtende urtedrik, som nu er blevet en fast del af hendes sunde livsstil.

Om det er den alternative livsomlægning, der har haft  en positiv effekt, ved Mille Dinesen ikke. Men i hvert fald har hun ikke siden haft symptomer, som kunne tyde på, at hun skulle lide af den autoimmune sygdom multipel sclerose, der i værste fald kan være invaliderende.

Se Mille Dinesen som hovedperson i 'Stjernerne på slottet' onsdag kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play