TV

Nikolaj Lie Kaas: Ænder er klart sjovest

Årets store, danske filmpremiere, 'Fasandræberne', som er den anden filmatisering af Jussi Adler-Olsens berømte krimiserie om vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans afdeling Q, har blandt andet jagt som tema. Jagt på mere eller mindre eksotiske dyr, som excentriske rigmænd morer sig med at plaffe ned.

Se også: Se alle de kendte til gallapremiere på 'Fasandræberne'

Men for hovedrolleindehaver Nikolaj Lie Kaas, som kun har få erfaringer med jagt, er det et mere almindeligt dyr, der er mest underholdende i jagtsammenhæng:

- Jeg synes, ænder er klart sjovest. Det er hyggen og stemningen af at sidde med en riffel i laaaang tid. I en time eller mere - bare sidde i skumringen og vente på, at der sker noget. Det synes jeg giver en fantastisk stemning, siger Nikolaj Lie Kaas til tv2.dk og afslører samtidig, at det største dyr, han har nedlagt, er en kronhjort.

Se også: TV: Kom med Nikolaj Lie Kaas bag om 'Kvinden i buret'

Nedlægger kun min kæreste

Selv om jagtsæsonen netop er gået ind, og danskerne generelt er meget glade for at lege jægere i fritiden, er den voksende jagtdille - også blandt kvinder - dog ikke kendetegnende for landets kendisser.

- Jeg har ikke lyst til at slå ihjel. Hvis jeg kan slippe for at nedlægge noget som helst andet end min kæreste, er jeg glad, siger tidligere balletdanser og kommende 'Danmark har talent'-dommer Cecilie Lassen, der ankom til gallapremieren sammen med kæresten Silas Bjerregaard, der er forsanger i bandet Turboweekend.

Heller ikke skuespilleren Nastja Arcel, som er søster til manuskriptforfatteren bag 'Fasandræberne', Nikolaj Arcel, bryder sig om tanken om at gå på jagt.

- Jeg kunne aldrig personligt selv skyde noget dyr overhovedet. Men så vidt jeg kan forstå på dem, der går på jagt, så kommer der noget adrenalin op - måske sådan lidt i tråd med, at nogen synes, de skal springe i elastik, eller nogen pludselig vil cykle Europa rundt eller noget. Der kommer sådan en særlig adrenalin, tror jeg. Måske en form for urinstinkt, der gør, at man så føler sig rigtigt som et urmenneske, lyder det fra skuespilleren, som samtidig afviser, at hendes bror eller nogen i familien har et særligt forhold til jagt.

Casper C.: Har et ar i panden fra et kikkertsigte

For komikeren, tidligere tv-vært og nu tv-serieproducent i USA, Casper Christensen, er der heller ikke meget jagt og vildt på menuen:

- Jeg har et ar i panden fra at have fået et kikkertsigte i hovedet, engang jeg skød i Afrika. Det er mit forhold til jagt, lyder det fra komikeren, der er helt overbevist om, at han aldrig vil prøve det igen.

- Det gider jeg sgu ikke mere, når jeg bliver såret... Så vinder dyrene jo, konstaterer Casper Christensen, som i sin meget korte jagtkarriere kun har haft held til at nedlægge en dåse.

"Kvinden i buret": Jagt er overklasse-agtigt

Skuespilleren Sonja Richter, som spillede titelrollen i den første filmatisering af en Jussi Adler-Olsen krimi, 'Kvinden i buret', anser jagt for at være noget, der ligger helt uden for hendes rækkevidde.

- Jeg synes, jagt er sådan noget overklasse-agtigt noget at gøre, og siden jeg ikke har nogen ben i overklassen overhovedet, er det ikke noget, jeg nogensinde har leget med. Men jeg synes, at alt det der tøj, der er forbundet med jagt, ser meget elegant ud. Alle de der rige englændere, der render rundt og skyder, er da ret fascinerende at se på, konstaterede Sonja Richter, som i øvrigt var lige så nysgerrig som de øvrige kendisgæster på, hvad 'Fasandræberne' egentlig ville byde på.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er super spændende, fordi jeg ved slet ingenting. Jeg har heller ikke læst bogen, så jeg glæder mig bare rigtigt meget til at se, hvad de har lavet denne gang. Jeg føler mig jo i familie med dem allesammen, sagde hun til journalisterne, før hun gik forbi de mange udstoppede, eksotiske dyr på den blå løber i Imperial - og videre ind i biografsalen.

'Fasandræberne' kan ses i biograferne landet over fra i aften, torsdag - og hvis du endnu ikke har set forløberen, publikumssuccesen 'Kvinden i buret', har den dansk tv-premiere søndag kl. 21.00 på TV 2 og TV 2 Play