TV

Guide: Fem fantastiske film og bøger til efteråret

Når efterårsregn og blæst truer, er det svært at overvinde trangen til at blive indenfor.

Men selvom sommeren for længst er forbi, er der ingen grund til at kede sig. Og det uanset om du foretrækker at blive på sofaen under slumretæppet, eller elsker at læne dig tilbage i det varme biografsæde.

Derfor har Tv2.dk samlet en guide over fem film og bøger, som garanterer dig adskillige timers frydefuld flugt fra kulden og mørket.

Film: Interstellar 

Hvis du også blev bjergtaget af de svimlende smukke rumscener i Oscar-slugeren Gravity fra 2013, er der godt nyt i vente. Til november kan du nemlig atter tage med på rejse til fjerne galakser, når det stort anlagte sci-fi drama Interstellar får premiere.

Filmen er instrueret af Christopher Nolan, som også står bag kæmpesucceser som Batman-trilogien og Inception. På rollelisten ses både Anne Hathaway, Jessica Chastain og Michael Caine - og ikke mindst Matthew McConaughey, som især i de seneste år har nydt stor anmelderros for sit skuespil.

Interstellar har i lang tid været omgæret af rygter og hemmeligskræmmeri, så forventningerne er store. Men efter den endelige trailer at dømme, kan du godt forberede dig på gåsehud.

Filmen får premiere i danske biografer d. 6. november.

Bog: Ken Follett - På kanten af evigheden

Den elskede forfatter Ken Follett, som især er kendt for den mesterlige Jordens søjler, er tilbage med tredje og sidste bind i sin populære Century-trilogi. Har du endnu ikke læst de to første bøger i serien, Giganternes fald og Verdens vinter, er der altså nu god grund til at starte.

På kanten af evigheden foregår i 1960'erne og følger familierne fra de foregående bøger, i en tid præget af kold krig, rock 'n' roll og fri kærlighed. Ken Follett fortæller således smukt og medrivende om en række store historiske begivenheder, set gennem familiernes øjne.

Bogen er blevet overlæsset med stjerner og rosende ord fra både anmeldere og publikum. Der bør derfor være garanti for mange timers hygge på sofaen - især hvis du endnu har hele serien til gode.

På kanten af evigheden er allerede udkommet og kan købes nu.

Film: Kvinden der forsvandt

Er du mere til en gennemført thriller end rumrejser, er der heldigvis stadig rig lejlighed til at tage i biografen. I denne måned kan du for eksempel tage kæresten i hånden og smutte ind for at se Kvinden der forsvandt.

Filmen, der er baseret på den storsælgende krimiroman af samme navn, fortæller historien om den smukke Amy Dunne, der en dag pludselig forsvinder. Hendes mand Nick beder politiet om hjælp, men efterforskningen afslører dog hurtigt, at parrets ægteskab langt fra var idyllisk.

Det store spørgsmål bliver derfor snart: Slog Nick Dunne sin kone ihjel? Og hvis ikke, hvor er hun så? 

Kvinden der forsvandt er dog først og fremmest et indblik i et moderne amerikansk ægteskab, med alt hvad dertil hører af hemmeligheder, mørke og fortielse. Hovedrollerne spilles eminent af Ben Affleck og Rosamund Pike, alt imens uhyggen langsomt og sikkert udfoldes.

Filmen får premiere i danske biografer d. 23. oktober.

Bog: Jussi Adler-Olsen - Den grænseløse

Måske den mest imødesete danske bogudgivelse i år. I hvert fald har mange glædet sig til Jussi-Adler Olsens sjette bog i den ultrapopulære Afdeling Q-serie om politikommisær Carl Mørck.

Bøgerne er blevet solgt i mere end otte millioner eksemplarer, og er udkommet på over 40 sprog. Og hvis man skal tro på forfatterens egen vurdering, er der med Den grænseløse tale om den hidtil bedste bog i serien. I hvert fald lover Jussi Adler-Olsen både fordybelse og spænding for alle pengene.

Bogen udkommer d. 24. oktober. Mangler du noget at fordrive tiden med indtil da, kan du jo smutte i biografen og se filmatiseringen af den anden bog i serien. Fasandræberne med Nikolaj Lie Kaas havde premiere først i oktober, og er allerede nu blevet set af over 200.000 danskere.

Film: The Hunger Games: Mockingjay - Del 1

Skal man lave en liste over efterårets største film, er det svært at komme uden om The Hunger Games. Med den andensidste film i den ultrapopulære serie, blæser Katniss Everdeen og hendes venner for alvor til kamp mod den onde Præsident Snow.

Ved at splitte den sidste bog i serien op i to film, lægger The Hunger Games sig tæt op ad lignende kassesucceser, som for eksempel Harry Potter og Twilight. Imidlertid har filmene indtil nu budt på både medrivende scener og solide præstationer, især fra hovedrolleindehaveren Jennifer Lawrence. 

Mockingjay - Del 1 er desuden andensidste mulighed for at opleve den nu afdøde Oscarvinder Philip Seymour Hoffman på det store lærred.

Filmen får premiere i danske biografer d. 19. november.