TV

Derfor er din chef så vild med ekstremsport

Flere og flere topchefer træner til maraton og triatlon, da det skaber en følelse af kontrol og selvsikkerhed. 

Der er gået ren inflation i træningen blandt topchefer. Det kan ikke blive ekstremt nok.

Den kultur smitter - ifølge ny svensk forskning - også af på medarbejderne, idet cheferne også vurderer dem på deres præstationer i løbesporet. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

- Lederne føler, at de har mere selvdisciplin og kontrol, når de ekstremtræner. Især mændene er ekstremt selvsikre og mener, at når de kan, så kan eller skal alle i det mindste forsøge. Det er bare et spørgsmål om motivation, forklarer Janet Johansson, doktorand ved Stockholms Universitet

Chefer: Træning og job hænger sammen

En af de chefer, der er hoppet med på den ekstreme bølge, er Tim Frank Andersen, der er partner og bestyrelsesformand for bureauet In2media.

- Det er med til at skærpe min koncentrationsevne, min fysik, mit velvære og min disciplin, forklarer Tim Frank Andersen til Magasinet Arbejdsmiljø.

Han har nylig har gennemført en ironman på 10 timer og otte minutter. Men den ekstremt aktive livsstil vil han ikke pådutte sine medarbejdere. Han mener dog, at det er vigtigt, at medarbejderne passer på deres helbred, da et dårligt helbred påvirker præstationen på jobbet.

Den konklusion er Janet Johansson også kommet frem til i sin forskning. For mange chefer hænger kroppens ydeevne og udseende sammen med, hvordan der præsteres på jobbet - både for chefen og medarbejderen.

Om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er lavet af Janet Johansson, der er doktorand ved Stockholms Universitet.
  • Den er baseret på interviews med 20 topchefer fra det svenske erhvervsliv.
  • Konklusionen er, at chefer træner for at yde bedre på arbejdet. Deres træningskultur smitter af på medarbejderne.