TV

Spis stærk mad: Chili gør dig sund og mæt

Tusindvis af danskere har moret sig kosteligt over videoerne med Chili Klaus på YouTube. 

Men faktisk er den stærke frugt ikke blot et underholdende indslag, den er også sund. Det fortæller fødevareekspert Jonas Astrup i Go' morgen Danmark tirsdag.

- Når vi spiser chili, indtager vi et stof, som hedder capsaicin. Det giver kroppen en stressreaktion, så den nogle udskiller hormoner, der både kan øge vores forbrænding og give længere mæthedsfølelse, siger han.

Stimulerer kroppen

Men det er ikke kun chili, der kan være gavnligt for kroppen. Andre stærke fødevarer, som f.eks. sennep, peberrod eller sågar en boblende danskvand, kan udløse samme reaktion.

- Når vi spiser chili eller stærk mad, så stimulerer vi spidserne på den såkalde trigeminale nerve. Det er det, der gør, at vi føler en brændende smerte. Nogle sætter så pris på den, imens andre ikke kan holde den ud, siger Jonas Astrup.

Selvom en god gang chili sparker forbrændingen i gang, er der dog ingen garanti for et vægttab.

- Det vil jeg ikke love, men undersøgelser viser, at stærk mad på kort sigt kan give bedre forbrænding og gøre dig mere mæt, siger Jonas Astrup.

Ikke farligt

Der er derfor rigelig grund til at give sig i kast med de stærke fødevarer. Og selvom det kan brænde og gøre ondt i munden, behøver man ifølge fødevareskperten ikke være nervøs.

- Man skal bestemt ikke være bange for at omkomme af chili. Men det er en virkelig interessant fødevare, som jeg i høj grad vil opfordre folk til at inkludere noget mere i deres diæt, siger Jonas Astrup.

Se hele klippet med Jonas Astrup øverst i artiklen.

Du kan se Go' morgen Danmark på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.