TV

Sådan efterlader folk deres kæledyr

Dyrenes Bekyttelse oplever, at flere skaffer sig af med deres dyr ved at efterlade dem i naturen. Her er bare et lille udsnit af nogle af de stakkels dyr, som er blevet fundet.

Flere og flere efterlader deres dyr i naturen, når de bliver trætte af dem.

Dyrenes Beskyttelse regner med i år at få 1000 sager ind om dyr, der er blevet efterladt, og det er langt flere end tidligere. I 2013 fik de 735 sager ind, og i 2012 lå tallet på 408.

Hamstere i en skotøjsæske

Folk efterlader deres kæledyr de særeste steder. Den 20. marts blev 30 hamstere stillet i en hundeskov i Lyngby i en skotøjsæske. De fleste af hamsterne var hoppet ud af kassen og blevet jagtet rundt i skoven af hunde. Inden Dyrenes beskyttelse nåede at rykke ud, var de fleste af dem døde.

Killing spankulerede rundt

En bornholms kattekilling blev fundet i Paradisbakkerne den 20. september. Killingen blev fundet, fordi forbipasserende havde hørt dens hyle. De tog den med hjem. Da den senere kom på internat, fandt de frem til, at katten kun var seks uger gammel.

Satte killinger foran hoveddør

Da en familie fra Billund kom hjem til deres hus den 6. juni, stod der en kasse med nyfødte killinger foran hoveddøren. Kattene blev bragt på et internat, hvor de kunne dige hos en kat, der netop var blevet mor. Den ene af de fire killinger overlevede dog ikke, da den var svag ved ankomsten på internatet.

Læserne raser

Hos Dyrenes Beskyttelse betegner de hittedyrene som et problem, idet der ikke er nok aftagere til - særligt de katte - som bliver bragt ind på internaterne. 

Men tv2.dk's læsere er også rasende over folks uansvarlighed.

- Helt ærligt, så tag dog ansvar. Tager man et dyr til sig, ja så må man tage sig af det og evt. hjælpe det godt videre, hvis man ikke kan have det længere, skriver Marianne Richardt på tv2.dk's Facebook-side.

Hun bakkes op af over 100 andre læsere. En af dem er Kirsten Ravn, der - ligesom Dyrenes Beskyttelse - sender en appel til kæledyrsejerne om, at de får neutraliseret deres dyr.

- Gid folk, der anskaffer sig et kæledyr, ville være ansvarlige og neutralisere dem, så vi ikke får en masse uønsket afkom. Allerede der er vi kommet langt, skriver Kirsten Ravn.