TV

Realitydeltager: Forældre bør forbyde sociale medier

Paradise Hotel-deltageren Sandy Esko mener ikke, at børn bør være på Facebook og Instagram. Det er forældrenes ansvar at holde dem væk fra de sociale medier. Hør hvorfor i klippet ovenfor.

Børn på helt ned til 9 år sender beskeder og videoer til realitydeltageren Sandy Esko, hvor de plager hende om at følge dem. Hvis Sandy Esko følger dem, kan de nemlig blive mere populære.

Men Sandy Esko er dybt forundret over, at børnene overhovedet er på Instagram og Facebook. Hun mener ikke, at børnene har noget at gøre på de sociale medier, og det er forældrenes ansvar at holde dem væk.

- Det er forældrene, der skal sætte regler for deres børn. Det er jo dem, der bestemmer over deres børn. Specielt når de er så unge, så skal forældrene kunne gå ind og sige, at de ikke skal være der, mener Sandy Esko.

Opsæt spilleregler for børnene

Psykolog Anna Bjerre helt enig i, at forældrene bør opstille regler for børnenes forbrug af sociale medier.

- Vi bliver nødt til at forholde os til, at denne her verden er kommet for at blive, og derfor må vi som voksne være med til at guide vores børn og unge i, hvordan de begår sig, siger hun og fortsætter:

- Hvornår, man er klar, handler om, hvor meget hjælp, man har fået. Der er nogle spilleregler - ligesom hvis man skal ud i trafikken - og sådan er det også på de sociale medier.