TV

Bent Fabricius-Bjerre: Jeg er stolt af min karriere

I flere årtier har han spyttet adskillige hits ud, men hvad anser Bent Fabricius-Bjerre egentlig selv som højdepunktet i karrieren? Det har tv2.dk spurgt 90-års fødselaren om

Se 'Bent Fabricius-Bjerre 90' på TV 2 PLAY

'Alley Cat', 'Matador' og 'Olsen-banden'.

Du kender dem sikkert alle sammen. Sangene, som Bent Fabricius-Bjerre har beriget den danske nation med.

Der har været mange succeser i hans karriere, og hvilken anledning er bedre til at kigge tilbage på disse end en 90 års fødselsdag?

LÆS OGSÅ: Fabricius-Bjerre fylder 90: Stem på din favoritmelodi

- Jeg er gladest for de melodier, der holder bedst. 'Forelsket i København' er jeg stolt af, men jeg er også glad for 'Matador' og 'Olsen-banden', fortæller Bent Fabricius-Bjerre til tv2.dk og fortsætter:

- Jeg er glad for de sange, fordi de har optaget så mange danskere og situationer i deres liv. Musik har det jo  med at knytte sig til situationer - den første forelskelse, den første dans eller det første barn, og jeg er stolt af at have lavet musikken til disse øjeblikke, fortæller fødselaren.

LÆS OGSÅ: Sådan lukkede Bent Fabricius-Bjerre sin fødselsdagsfest

'Matador' som musical

Temamelodien fra 'Matador' knytter sig til det højdepunkt, som Bent Fabricius-Bjerre selv mener har været det allerstørste i karrieren.

- Jeg har været så heldig at få lov at lave musicals til Det Kongelige Teater. For syv år siden lavede vi 'Matador' med Peter Langballe som instruktør. Det var en stor og spændende forestilling og en af de første store forestillinger på den nye opera. Det var resultatet af et helt års arbejde, siger Bent Fabricius-Bjerre.

LÆS OGSÅ: 90-årige Fabricius-Bjerre: Pension? Nej tak

Gennem hele karrieren, anslår komponisten, at han har lavet 500-600 melodier, hvoraf 20-30 melodier har storhittet. De resterende melodier er derfor ikke nogle, som han er særlig glad for.

- Jeg har jo lavet meget musik til spillefilm, og det er ikke alt sammen, jeg er glad for, men jeg skulle jo aflevere det. Der var en deadline, fortæller komponisten.

LÆS OGSÅ: Se Casper og Franks fødselsdagshilsen til Fabricius-Bjerre

På trods af de få fiaskoer, er det dog et liv med masser af succeser, som skal fejres på 90-års dagen.

- Jeg har familien til morgenbrunch, og den er jo stor. Om aftenen har jeg så venner og familie til et arrangement i Tivoli, fortæller komponisten.