TV

Ulla Terkelsen hjemme i Danmark: Julen betyder meget for mig

Ulla Terkelsen på den røde løber til 'TV 2 014 - De største øjeblikke' i Operaen i København Camilla Rønde/TV 2

TV 2s mangeårige udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen, der bor i Frankrigs hovedstad Paris og er vant til at rapportere fra verdens brændpunkter, skal for en sjælden gangs skyld holde jul på dansk grund.

Det fortæller hun til tv2.dk.

- Julen betyder meget for mig. Da jeg var barn, gik jeg på Aarhus Katedralskole og sang i børnekoret i Aarhus Domkirke, hvor vi blandt andet opførte ’Messias’. Derfor er det en tradition, at jeg tager ind og hører Juleoratoriet i Københavns domkirke, siger Ulla Terkelsen, der hvert år kommer til Danmark op til jul for at være med til optagelserne til TV 2s årskavalkade ’De største øjeblikke’.

I år er ingen undtagelse. Men denne gang rejser hun ikke straks til udlandet igen, som hun har gjort så mange gange tidligere, når hun har holdt jul i såvel Europa som USA - og en enkelt gang endda i Afghanistans hovedstad Kabul.

Derimod bliver hun i Danmark og kan se frem til at pendle frem og tilbage mellem hovedstaden og Aarhus i højtiden: Hun har nemlig familie begge steder.

Hvad er det værste ved julen?

- Ønskelister, hvor man skriver, hvad tingene koster og henviser til, hvor de kan købes på nettet. Så bliver det nærmest sådan et postordrefirma, og så forsvinder magien. Hvis stegesoen er en forkert model, eller dynebetrækket ikke lige præcis er det, personen ønsker sig, bliver vedkommende rasende. Det er så langt fra Jesus-barnet - Guds søn og dermed den fineste af alle - der ligger blandt kokagerne i Betlehem, mens hyrderne - de laveste i samfundet - får besked ude på markerne, som vi overhovedet kan komme, siger Ulla Terkelsen, der betragter sig selv som et religiøst menneske.

- Jeg sender gerne blomster eller vin ud til folk. Det er en smule poetisk og ikke helt så materialistisk, tilføjer hun.

Ulla Terkelsen er snart aktuel i en ny programserie på TV 2 FRI, der har premiere i begyndelsen af 2015. Her rejser hun rundt i Italien sammen med journalist Eva Ravnbøl, der har boet i landet i 26 år.

Hvem er Ulla Terkelsen?

Født den 15. maj 1944 i Aarhus.

Uddannet ved Demokraten i Aarhus.

Har været korrespondent et utal af steder. Heriblandt London, Washington og Kabul.

Har været ansat på TV 2 siden 1987.

Lagde i 2002 navn til et teaterstykke på Aveny-T.

I 2011 åbnede en café i Aalborg med navnet Ulla Terkelsen, London.

Har bl.a. vundet Publicistprisen i 2007 og Den Berlingske Journalistpris i 2005.

Forfatter til flere forskellige bøger. Seneste Vi kan sove i flyvemaskinen fra 2011.