TV

'Årgang 0'-Christian skal konfirmeres: Spørger far til råds

Se den nye sæson af ’Årgang 0’ på TV 2 PLAY

Christian, Rachel, Stephanie og Emma er snart tilbage på TV 2 i programserien ’Årgang 0’, men allerede nu kan du smugkigge på det første afsnit i den nye sæson.

Når ’Årgang 0’ vender tilbage på skærmen, er forberedelserne til tre af børnenes konfirmation i fuld gang.

For Christian i Aarhus, der ligesom de andre børn i den populære serie er blevet 14 år, er konfirmationen årets helt store begivenhed, og derfor er intet overladt til tilfældighederne - heller ikke tøjet.

Christian, der ser meget op til sin far Mogens, er ikke helt enig med sin mor Tina i, hvordan han skal se ud på den store dag, og derfor spørger han gerne sin far til råds om sit første rigtige jakkesæt, der helst skal være sort med tilhørende hvid skjorte og sort butterfly.

- Det er nok også lidt nemmere at snakke med ens far om noget, fordi han også er en dreng. Det kan være noget om pubertet. Det er meget nemmere at spørge min far om, siger Christian i det første afsnit af ’Årgang 0’, som du kan se et klip fra øverst i artiklen.

Hvad sker der, hvis du spørger din mor om det? - Det gør jeg ikke, så…

15. sæson af ’Årgang 0’ byder på et gensyn med Christian og hans brødre, der for alvor er blevet teenagere, apotekerdatteren Rachel i Aabenraa, der skal starte i 9. klasse, skilsmissebarnet Stephanie i Slagelse, der mærker dilemmaet ved at leve i en delt familie, og Emma i Tarm, der på grund af et stigende pres fra skolen ikke trives så godt.

’Årgang 0’ har premiere 6. januar klokken 20 på TV 2, hvor du blandt andet kan se, hvordan ’Fadervor’ volder børnene problemer i forberedelserne til konfirmationen.

Allerede nu kan du dog se det første afsnit af ’Årgang 0’ på TV 2 PLAY her.

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.