TV

TopGunn: Jeg er vild med dansktop-musik

Se første afsnit af 'Danmark har talent' GRATIS på TV 2 Play

For 23-årige Oliver Gammelgaard Nielsen alias rapperen TopGunn er det ikke kun den allernyeste musik, der giver ham gåsehud på armene. Faktisk har han en særlig forkærlighed for en musik-genre, som de fleste unge nok ville være pinligt berørte over, hvis deres forældre lyttede til.

- Jeg er vild med dansktop-musik. Sådan nogle klassikere som "Himmelhunden" og "Mormors kolonihavehus" er jo store sange, og det synes jeg sgu er fedt. Men jeg har nu også hørt meget Giro 413 som lille hjemme hos min mor om søndagen, siger TopGunn til tv2.dk og indrømmer, at hans noget retro-agtige musiksmag har ret stor indflydelse på, hvilke acts han foretrækker i 'Danmark har talent'.

- Jeg har da sendt flere dansktop-sangere videre, erkender han med et lille grin. Se videoklip øverst med kæresteparret Lis Jørgensen og Gunnar Flørning fra Slangerup, som ved deres audition i andet afsnit af 'Danmark har talent' gør indtryk på TopGunn med sangen "Når du smiler".

Giver inspiration til ny musik

Selv om TopGunn selv beskæftiger sig mest med dancehall- og rapmusik, bruger han indimellem de gamle schlager-hits som grobund for ny musik.

- Mange gange hvis jeg mangler inspiration til ny musik, kan jeg godt finde på at høre noget dansktop. Lige for tiden dyrker jeg f.eks et par gamle Kim Larsen-albummer. Dansktop er jo i virkeligheden bare dansk musik, som har ligget på Top 40. Så det er et meget vidt begreb, forklarer han og tilføjer.

- Jeg prøver faktisk at høre så meget som muligt, så jeg hele tiden kan lære noget nyt at kende, konstaterer han.

Bamse var herrefed

Når TopGunn har en svaghed for diverse dansktop-melodier, er der dog samtidig et vist forbehold for hans begejstring.

- Der findes rigtig mange gode sange, men det skal altså også være nogle fede folk, der synger dem, for at jeg er solgt. En sanger som Bamse var herrefed. Ham var jeg ret glad for. Han lavede også en del cover-numre, hvilket jeg synes er fedt. Han var en sej fyr, siger den unge rapper med et eftertænksomt udtryk.

Om TopGunn vælger at bruge sit eneste tryk på "Den gyldne buzzer" (der sender deltageren direkte videre til live-programmerne) på en dansktop-solist, vil vise sig i de kommende audition-programmer i 'Danmark har talent'.

Se 'Danmark har talent' hver lørdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

'Danmark har talent' - sådan er reglerne

AUDITIONS: Første skridt på vejen til at komme med i 'Danmark har talent' er via en række auditions, som i efteråret blev afholdt Falkoner Centret i København. Her mødte over 200 talenter fra hele landet op for at optræde for dommerpanelet.

UDVÆLGELSEN: De talenter, dommerne sender videre fra hver audition, skal igennem ‘Udvælgelsen’. Her skal de fire dommere indsnævre feltet af deltagere til de i alt 28 acts, der ender med at stå på scenen i live-programmerne.

KNAPPERNE: Hver dommer har en rød knap foran sig, som de kan trykke på, hvis de vil fravælge en deltager. Har tre af dommerne trykket på knappen, er deltageren ude. På dommerpanelet er også en gylden knap, som hver dommer må trykke på én gang i hele forløbet. Den sender deltageren direkte videre til live-programmerne.

LIVE-PROGRAMMER: I live-programmerne er det seerne, der med deres sms-stemmer kan hjælpe med til at sikre, at lige netop deres favoritter bliver i konkurrencen og går videre til henholdsvis semifinalerne og finalen.

PRÆMIEN: Til vinderen af ‘Danmark har talent’ er der – ud over æren – en præmie på intet mindre end en kvart million danske kroner!