TV

Badehotellet-stjerne i tårer efter hæder

Allerede som 11-årig blev hun nomineret til den fornemme ’Bodil’-filmpris, og torsdag kunne skuespilleren Amalie Dollerup så endnu en gang se sit navn på en liste over nominerede.

Se første afsnit af 'Badehotellet' sæson 2 gratis på TV 2 PLAY her.

Den 28-årige skuespiller, der på mandag vender tilbage i rollen som Amanda i TV 2-serien ’Badehotellet’, er nemlig blevet nomineret til en Robert-pris i kategorien ’Bedste kvindelige birolle i en tv-serie’ for sin rolle som netop Amanda i ’Badehotellets’ første sæson.

- Det er for sygt… Jeg sætter mig lige ned... Det havde jeg slet ikke forestillet mig.

Amalie Dollerup anede slet ikke, hvordan hun skulle reagere, da hun fik overbragt nyheden midt under et pressemøde torsdag formiddag. Selvom hun var omgivet af journalister, kunne hendes øjne ikke undgå at løbe i vand.

- Jeg er meget rørt. Det her betyder endnu mere, end da jeg var nomineret som 11-årig, lød det fra Amalie Dollerup, som blot blev endnu mere rundt på gulvet, da hun fandt ud af, at hun dyster om den fornemme statuette mod blandt andre Lene Maria Christensen fra ’Arvingerne’.

- Hun er jo bare så god. Det er for vildt det her.

Se Amalie Dollerup i rollen som Amanda i klippet herover.

Klar til mere tv

’Badehotellet’ har været et stort comeback til tv-skærmen for Amalie Dollerup, der ellers har holdt sig til landets teaterscener, siden hun i midt-halvfemserne i en meget ung alder brød igennem med filmene ’Kun en pige’ og ’Nonnebørn’ samt tv-serien ’Strisser på Samsø’.

Læs også: Bodil Jørgensen: Sådan var det at indspille 'Badehotellet' efter ulykken

Til tv2.dk fortæller Amalie Dollerup, at ’Badehotellet’ har givet hende blod på tanden efter at vende tilbage foran kameraet, når hendes fastansættelse på Aalborg Teater udløber til sommer.

- Jeg vil helt bestemt gerne lave mere ’Badehotellet’, men også flere andre spillefilm og andet tv. Jeg er blandt andet med i et enkelt afsnit af en ny tv-serie med Jonatan Spang. Og så flytter jeg fra Aalborg til København til sommer, og der er min tanke da at kunne gå ”all in” på film og tv.

Se første afsnit af den nye sæson af ’Badehotellet’ nu på mandag den 12. januar klokken 20 på TV 2.