TV

Hvem vinder? Tre TV2-kvinder kæmper om fornem tv-pris

Danmarks Filmakademi har torsdag afsløret, hvilke film og tv-serier der er blevet nomineret til den prestigefulde Robert-pris.

Mens det på film-fronten især er filmene ’Stille hjerte’, ’Fasandræberne’, ’Kapgang’ og ’Nymphomaniac’, der gør sig bemærket, er der i tv-kategorierne lagt op til flere direkte kampe mellem DR og TV 2.

Siden filmakademiet i 2013 indførte priser til tv-dramatik, har DR gjort rent bord, og TV 2 er gået tomhændet hjem. Sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå i år.

Især i kategorien ’Bedste kvindelige hovedrolle’ står TV 2 stærkt med hele tre nominerede; nemlig Iben Hjejle for sin rolle i ’Dicte’, Rosalinde Mynster for sin rolle i ’Badehotellet' og Stephania Potalivo for sin rolle i Zulu-serien ’Sjit Happens’.

Læs også: Ny sæson af 'Badehotellet': Nu kommer sønnen fra Amerika

De tre TV 2-kvinder dyster mod Trine Dyrholm fra ’Arvingerne’ og Marie Tourell Søderberg fra ’1864’, serier der begge har været sendt på DR1 det forgangne år.

Badehotellet og Dicte hitter

Også i kategorien ’Bedste kvindelige birolle’ dyster to TV 2-kvinder mod hinanden. Fra ’Badehotellet’ er Amalie Dollerup nomineret, ligesom Emilie Claudius Kruse fra ’Dicte’ er det.

De to kvinder er oppe imod Lene Maria Christensen (’Arvingerne’), Rikke Louise Andersson (’Bankerot’) og Sara-Sofie Boussnina (’1864’).

På herresiden er TV 2 repræsenteret ved Lars Brygmann, der er nomineret for sin mandlige hovedrolle i ’Dicte’, og Dar Salim, der kan vinde en pris for sin birolle i samme serie.

Læs også: Bodil Jørgensen: Sådan var det at indspille 'Badehotellet' efter ulykken

De fire tv-serier, der kan løbe af sted med prisen ’Årets tv-serie’, er de to TV 2-serier ’Dicte’ og ’Badehotellet’, mens DR er nomineret for ’1864’ og ’Arvingerne’.

Robert-priserne uddeles søndag den 1. februar.