TV

Tude-Jarl: Derfor har jeg så nemt til tårer

Se 'Danmark har talent på TV 2 Play

Som den opmærksomme seer sikkert har bemærket, må dommer Jarl Friis-Mikkelsen meget ofte have tørklædet frem under audition-programmerne, fordi han bliver rørt til tårer over de optrædende i 'Danmark har talent'.

Faktisk sker det så tit, at det er gået hen og er blevet en stående vittighed blandt de andre dommere og programmets værter. Se videoklip øverst.

Men for Jarlen selv er der ikke så meget at stille op over for denne udprægede tendens til ufrivillige følelsesudladninger:

- Hvis nogen eller noget rører mig, er der direkte adgang. Jeg kan sidde og tude til en koncert, hvis jeg synes, det er rigtig godt. Jeg kan også nærmest være grædefærdig, hvis man har sendt én herind, som ikke rigtig er moden til det, siger Jarl Friis-Mikkelsen og tilføjer.

- Så jeg er bare meget i kontakt med mine følelser. I modsætning til, hvad mange folk måske tror om mig, konstaterer han med et lille grin.

Man kan mærke den der uskyld

Ingen kan vist længere være i tvivl om, at Jarl Friis-Mikkelsen især har en emotionel svaghed for børn, som er mødt op til audition. Men derudover kan også meget andet bringe tårerne frem i de ellers så garvede øjne:

- Det, der gør mest indtryk, er, når deltagerne brænder for det, de skal vise os. Man kan mærke den der uskyld, der nogle gange er meget rørende og smukt at se på, lyder det fra den letpåvirkelige Jarl, som indrømmer, at hans tude-tendens til tider kan tage overhånd.

- Faktisk flæber jeg meget mere, end du ser i programmet. Nogle gange er det umuligt for mig at holde tårerne tilbage, selv om jeg prøver at holde igen, griner han.

Meddommere: Tårer er bare et ekstra plus

Selv om Jarl Friis-Mikkelsens meddommere driller ham med, at han er "grådlabil", så er de alle tre enige om, at Jarlens evne til at vise følelser, bare føjer en ekstra dimension til hans personlighed.

- Det giver ham ekstra pondus, synes jeg. Efter min mening er det skønt, når man virkelig mærker ting, og personligt synes jeg, at mænd der tør vise følelser, er pissesexede, siger Cecilie Lassen, der bakkes op af Peter Frödin:

- Jarl reagerer meget på børn. Han har sådan en blød og følsom side, som han tillader at komme frem. Det er stærkt. Og samtidig har han altid en klog og begavet sætning, som folk kan gå videre i verden med, selv om de ikke fortsætter i programmet, lyder det fra meddommeren Frödin.

Se fjerde og sidste audition i 'Danmark har talent' kl. 21.15 (pga. håndbold) på TV 2 - og snigpremiere på TV 2 Play kl. 20.00

Sådan vises 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fire audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for ca. 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes fra 29. december 2014 til 10. januar 2015.

UDVÆLGELSEN:

I det femte program udvælger dommerpanelet de 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk "den gyldne knap". Programmet sendes 17. januar.

LIVE-PROGRAMMER:

  • I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.
  • De FIRE KVARTFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 24. januar, 31. januar, 7. februar og 14. februar.
  • De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 21. februar og 28. februar.
  • I FINALEN optræder syv acts, heriblandt et wildcard, og den endelige vinder kåres. Finalen sendes 7. marts.