TV

Dommer-Cecilie: Det er okay at pace sine børn

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

Under lørdagens fjerde og sidste audition'Danmark har talent' blev både dommere og publikum meget imponerede over 12-årige Luna Witzel fra Taastrup,som optrådte med sin egen gymnastikserie og gjorde det så godt, at hun blev sendt videre i konkurrencen med fire JA'er fra dommerne.

Dommerpanelets ældste repræsentant Jarl Friis-Mikkelsen blev dog samtidig en smule bekymret for, at den dygtige gymnastikpige var blevet pacet frem af sine forældre, fordi det var vigtigt for hende at gøre sin mor stolt.

Cecilie Lassen: Ordet "at pace" har fået en negativ drejning

Men for Jarlens 33-årige meddommer, den tidligere balletdanser Cecilie Lassen, er der ikke noget odiøst i, at forældre skubber lidt til deres børn for at få dem til at dygtiggøre sig:

- Det er okay at pace sine børn. Ordet "at pace" kommer fra engelsk og betyder i virkeligheden bare "at sætte en rytme", ligesom en pacemaker. Men i vores danske fortolkning har det desværre fået en negativ drejning, siger hun til tv2.dk og uddyber.

- For at bruge et andet engelsk ord, så har børn brug for "guidance", dvs. på dansk "retningslinjer", så de kan udvikle deres evner. Derfor er det i orden at sige "Afsted med dig" på en dag, hvor barnet ikke selv er motiveret for at tage til træning, i skole eller noget helt tredje, for det er også at støtte sit barn, mener Cecilie Lassen.

Ville være balletdanser som fireårig

Cecilie Lassen kender selv til disciplin og hård træning helt fra barnsben af. da hun som syvårig blev optaget på Den kongelige balletskole. Men hun var bare fire år gammel, da hun besluttede sig for, at hun ville være balletdanser.

- Jeg kan stadig tydeligt huske, at jeg helt tilfældigt kom til at se en forestilling med Paris-operaens ballettrup, der gæstede Danmark tilbage i 1983 med "Svanesøen", og jeg var fuldstændig opslugt. Så da vi gik ud derfra, proklamerede jeg for min mor, at jeg ville danse ballet, fortæller Cecilie Lassen, som har haft mange unikke oplevelser pga. balletten.

- Som 13-årig optrådte jeg sammen med Michael Jackson på Gentofte Stadion til nummeret "Heal the World". Det var en chance, jeg fik, fordi jeg var scenevant fra balletten. Så selv om man som barn kan gå glip af ting i hverdagen, fordi man træner hårdt, så kan man til gengæld også være heldig at få nogle helt unikke oplevelser, hvis man dyrker sit talent intensivt, siger hun og slutter med at understrege en vigtig pointe:

- Men det er selvfølgelig vigtigt, at lysten som udgangspunkt udspringer fra barnet selv.

Se "Udvælgelsen" i 'Danmark har talent' lørdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

Sådan vises 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fire audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for ca. 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes fra 29. december 2014 til 10. januar 2015.

UDVÆLGELSEN:

I det femte program udvælger dommerpanelet de 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk "den gyldne knap". Programmet sendes 17. januar.

LIVE-PROGRAMMER:

  • I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.
  • De FIRE KVARTFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 24. januar, 31. januar, 7. februar og 14. februar.
  • De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 21. februar og 28. februar.
  • I FINALEN optræder syv acts, heriblandt et wildcard, og den endelige vinder kåres. Finalen sendes 7. marts.