TV

Se TopGunn optræde med Twerking-Trines coach ved 'DMA'

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

Under lørdagens fjerde og sidste audition'Danmark har talent' kunne seerne opleve, hvordan 18-årige Trine Munkvad fra Malling ved Aarhus viste sine kvindelige former frem og twerkede sig til en plads i de kommende live-runde via dommer Cecilie Lassens tryk på Den gyldne knap.

I programmet havde Trine desuden sin coach, Louise Maria Søderlind Kjølsen, også kendt som "Twerk Queen", med som støtte og moralsk opbakning ved sin audition i Falconer Salen i København. De to har kendt hinanden gennem et par år og underviser nu begge i den numsefikserede dans i hver sin ende af landet.

TopGunn: "Tilbud" er en hyldest til kvinden

Mange husker nok en af de mere opsigtsvækkende optrædener i 'Danish Music Awards' 2013, hvor rapperen TopGunn optrådte med hittet "Tilbud" sammen med en meget udfordrende danser, der twerkede på livet løs foran publikum. Se videoklip øverst.

Denne danser var Twerking-Trines coach, Twerk Queen. Så TopGunn, der nu er blevet talentdommer, har generelt et godt øje til piger, der tør vise deres numser i en udfordrende dans.

- Jeg er bare glad for piger! Og jeg er glad for former – kvinder fascinerer mig - og så er den ikke så meget længere end det, siger 23-årige TopGunn alias Oliver Gammelgaard Nielsen til tv2.dk og tilføjer.

- Hvis man lytter til nummeret ”Tilbud”, kan man høre, at det udelukkende er en hyldest til kvinden, konstaterer han.

I 'Danmark har talent' kan de twerk-glade seere nu se frem til et gensyn med Twerking-Trine i de kommende live-shows. Men i første omgang gælder det "Udvælgelsen" næste lørdag, hvor 99 deltagere skal skæres ned til 24.

Se "Udvælgelsen" i 'Danmark har talent' lørdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

Kunsten at twerke - sådan gør man

Twerking består af to ting:

* Jiggle - som på godt jysk betyder "blævr" på ballerne.

* Hoftevridende bevægelser

Jo mindre man har af førstnævnte, des mere skal man gøre ud af at mestre sidstnævnte.

(Kilde: Trine Munkvad)