TV

Forfatterne løfter sløret: Det sker i Badehotellet i år

Se første afsnit af 'Badehotellet' sæson 2 gratis på TV 2 PLAY her

Anden sæson af 'Badehotellet', der har premiere mandag aften på TV 2, byder igen på en blanding af både komedie og drama og masser af dilemmaer, store som små. 

Molly Andersen er klar til sin første sæson som bestyrerinde af Andersens badehotel, Fies kæreste, Morten, er på flugt og Helene Aurland har gennem et år haft en affære med Edward Weyse.

Det er ikke så lidt drama, der venter seerne, når de mandag aften tjekker ind til en ny sæson af successerien 'Badehotellet', hvor handlingen nu er nået frem til sommeren 1929.

Men ud over de allerede kendte ansigter dukker der også nye gæster op på badehotellet ved Skagen - en af dem endda helt fra Amerika.

Læs også: Nye, flotte fyre skaber rabalder på 'Badehotellet'

Det fortæller seriens to manuskriptforfattere, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, til tv2.dk.

- Den store verden kommer ind til 'Badehotellet' i form af Julius' søn, Poul, der vender hjem fra Amerika for at gøre krav på sin arv. Men med sig bringer Poul også en fortælling om, hvad der sker i Amerika. En fortælling, som kommer til at smitte af på nogle af gæsterne i sådan en grad, at de begynder at spekulere i amerikanske aktier. Det er den slags problemer, gæsterne kommer til at beskæftige sig med, mens Molly Andersen og Fie har noget mere kontante problemer såsom hotellets overlevelse, og at Morten er anklaget for et mord, han ikke har begået, siger Stig Thorsboe.

Amanda i stort dilemma

Anden sæson består af seks afsnit samt et særligt syvende afsnit, hvor handlingen udspiller sig i oktober 1929 - den måned, hvor Wall Street krakelerer. 

I centrum for den store fortælling står de to unge kvinder, grosserer-datteren Amanda (Amalie Dollerup) og stuepigen Fie (Rosalinde Mynster).

Læs også: ’Badehotellet’-stjerne i tårer efter hæder

- Man skulle tro, Amanda var den, der havde det nemmest, men hun er bundet af de konventioner, der i hendes sociale lag - eksempelvis forventningerne om, at hun skal giftes med den rigtige. Fie kommer fra helt andre kår og har ikke umiddelbart samme frihed. Og så alligevel kan man diskutere, hvem der er den mest frie af dem, siger Stig Thorsboe.

Stolte af serien

Mens både Amalie Dollerup og Rosalinde Mynster samt 'Badehotellet' som tv-serie i sidste uge alle opnåede nomineringer til den prestigefyldte Robert-pris, var landets tv-anmeldere alt andet end begejstrede for den første sæson af serien, da den blev sendt sidste år. Det var dog ikke noget, de to garvede manuskriptforfattere lod sig påvirke af.

- Vi læste ikke en eneste anmeldelse, det gør vi aldrig. Men vi kunne da ikke undgå at høre, at der var noget. Anmelderne var nok uforberedte på vores ambitioner om at lave det der løftede spil, lystspillet. Det virkede som om, de ikke kunne forstå det. Men det kunne tv-seerne jo godt, og vi er blevet så sindssygt opmuntrede af det, folk har skrevet på Facebook. Vi har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at vi er glade for serien. Vi er simpelthen så stolte af den og glæder os til, den igen kommer på skærmen, siger Hanna Lundblad, mens Stig Thorsboe tilføjer:

- Vi har lige set det første afsnit af sæson to for 26. gang. Og vi står stadig og griner.

Anden sæson af 'Badehotellet' har premiere på TV 2 mandag aften kl. 20.00