TV

Amalie Dollerup efter gennembruddet: Jeg havde behov for at drikke mig fuld

Se snigpremieren på andet afsnit af 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

Selvom Amalie Dollerup er barn af 1980erne og hendes figur fra ’Badehotellet’, Amanda, lever i 1920erne, kan skuespillerinden sagtens se sider af sig selv i sin fiktive rolle.

I første sæson af ’Badehotellet’ mødte tv-seerne en ung og uvorn Amanda, hvis største mål for sommeren var at få sin seksuelle debut. Men den Amanda, seerne mandag aften mødte i seriens anden sæson et år senere, er langt mere voksen og eftertænksom. Der er nemlig sket meget med Amanda, fortæller Amalie Dollerup om sin karakter.

Læs også: Forfatterne løfter sløret: Det sker i 'Badehotellet' i år

- Hun har været sammen med nogle forskellige fyre, som har såret hende. Hun har fået nogle ar på sjælen og er et helt andet og mere sårbart sted, end hun var i sæson et, hvor hun bare bragede derudad. De beslutninger, hun træffer nu, kommer til at forme resten af hendes liv. Hun har sin egen vilje og vil leve sit eget liv, men det står både hendes far og samfundet i vejen for, siger Amalie Dollerup, der håber, at seerne kommer til at fatte mere sympati med hendes karakter i anden sæson af tv-serien.

Behov for at kaste sig ud i livet

Ligesom Amanda kæmper for at kunne leve frit og efter sin egen vilje, kæmpede også Amalie Dollerup selv en lignende kamp i sin opvækst. Ikke mod sin familie, men mod den opfattelse, danskerne havde fået af hende. Efter hun som 11-årig blev allemandseje takket være filmene ’Kun en pige’ og ’Nonnebørn’ samt ikke mindst tv-serien ’Strisser på Samsø’, trængte hun bare til komme væk fra mediernes søgelys og være sig selv. Og ikke bare være de roller, hun var blevet så kendt for.

Læs også: Badehotellet-stjerne i tårer efter hæder

- Da jeg kom i gymnasiet, havde jeg på mange måder behov for bare at kaste mig ud i livet. Jeg ville både være dygtig i skolen og samtidig kunne slå mig løs og drikke mig fuld hver weekend, uden der var nogen, der tog et billede af mig. Det lykkedes heldigvis, og det var rart. På den måde kom jeg til at leve frit og gøre det, jeg gerne ville. Det tror jeg, alle teenagere har brug for, siger Amalie Dollerup.

Flere nuancer i Amanda

Mens Amalie Dollerup tog en pause fra offentligheden, koncentrerede hun sig blandt andet om sin uddannelse som skuespiller, og i 2010 blev hun så færdiguddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Året efter blev hun fastansat på Aalborg Teater, hvor hun er frem til sommer.

’Badehotellet’ har altså været den 28-årige skuespillerindes helt store comeback til tv-mediet, og hun elsker da også sin karakter Amanda, fortæller hun.

Se billederne: Stort galleri: Kom med i Badehotellets kulisser

- Det var fedt med al den energi, hun havde i første sæson, og at spille helt oppe i det røde felt. Men i denne sæson har det været fedt, at der er kommet flere nuancer i rollen, og at jeg på den måde har fået lov til at dykke dybere ned i hendes karakter. Det er fedt at spille rollen som Amanda, siger Amalie Dollerup.

Andet afsnit af anden sæson af ’Badehotellet’ sendes mandag d. 19. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play