Dansegruppe VIL vinde: Har lagt venner og familie pĂĄ hylden

Se 'Danmark har talent' pĂĄ TV 2 Play

For dansegruppen Joy Soldiers fra Nørrebro i København er 'Danmark har talent' ikke bare et pludseligt indfald, som de 13 piger og deres danselærer, Joy Skovgaard, har fået.

Siden i sommer har de knoklet meget hårdt for at gøre deres optræden så synkron og perfekt som muligt. Og det har kostet en del på den sociale front:

- Pigerne har ikke set meget til deres venner siden starten af august, hvor vi begyndte at træne. Da vi øvede dansenummeret til vores audition, trænede vi hver eneste dag, og der var nogen af pigerne, der sagde, at de ligefrem var begyndt at savne deres forældre, siger Joy Skovgaard til tv2.dk.

Træner tre gange om ugen

Selv om Joy Soldiers har skåret lidt ned på de fælles træningstimer, efter at de slap gennem nåleøjet til Udvælgelsen, må vennerne stadig stå stand by.

- For øjeblikket træner vi sammen tre gange om ugen, dvs. cirka otte timer ialt, og derudover øver pigerne sig også derhjemme. Så der er ikke meget tid til vennerne, når skolen også skal passes, lyder det fra Joy Skovgaard, som understreger, at skolearbejdet kommer i første række.

- Skolen har højeste prioritet, og pigerne tager lektierne med, når vi træner. Så vi er helt sikre på, at det bliver gjort. Uanset hvor meget dansen kommer til at fylde i ens liv, er det altid vigtigt at have en uddannelse at falde tilbage på, konstaterer den 32-årige Nørrebro-pige, som startede danseskolen "Dans med Joy" i 2008.

Lørdag aften skal Joy Soldiers konkurrere mod fire andre acts i Danse-kategorien, og kun én af dem går videre til de kommende live-programmer.

Se "Udvælgelsen" i 'Danmark har talent' lørdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

SĂĄdan vises 'Danmark har talent' pĂĄ TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fire audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for ca. 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes fra 29. december 2014 til 10. januar 2015.

UDVÆLGELSEN:

I det femte program udvælger dommerpanelet de 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk "den gyldne knap". Programmet sendes 17. januar.

LIVE-PROGRAMMER:

  • I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.
  • De FIRE KVARTFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 24. januar, 31. januar, 7. februar og 14. februar.
  • De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 21. februar og 28. februar.
  • I FINALEN optræder syv acts, heriblandt et wildcard, og den endelige vinder kĂĄres. Finalen sendes 7. marts.