TV

Talentdeltagere i chok: Skal skæres ned fra 99 til 24

Se 'Danmark har talent' på TV 2 Play

Der venter deltagerne i 'Danmark har talent' noget af en chokmelding, da de ankommer til Halmlageret på Vesterbro, hvor "Udvælgelsen"  skal foregå.

"Kære talenter. I er 99, men der er kun 24 pladser tilbage til vores store live-shows. Og derfor så sidder dommerne lige nu heroppe oven over os og voterer og afgør jeres videre skæbne her i programmet," lyder det fra værterne Christoffer Læssø og Felix Smith, som tager imod de mange deltagere. Se videoklip øverst.

59 ryger direkte hjem

Men for at udvælgelsen af de endelige live-deltagere ikke skal blive alt for kaotisk og langvarig, beslutter dommerne sig for at sende 20 deltagere direkte videre, mens 59 andre ryger direkte hjem.

De sidste 20 deltagere får så en sidste chance for at overbevise dommerne om, at de skal videre til live-runden.

De skal nemlig optræde i en ny audition i fuldstændig rå omgivelser, der er strippet for enhver form for glamour, lyssætning og publikum, for at teste, om det rene talent kan bære.

Kæmper inden for fire kategorier

De 20 resterende deltagere deles op i fire kategorier, der afspejler deltagersammensætningen generelt: Sangere under 16 år, sangere over 16 år, dans og varieté (sidstnævnte dækker over alt muligt blandet).

Det betyder, at der inden for hver kategori er fem deltagere, der kæmper om én plads i live-programmerne.

Ud over de nævnte deltagere, der skal konkurrere i Udvælgelsen, er der selvfølgelig også de fire deltagere, som allerede er sendt direkte videre til live-programmer, fordi de fire dommere hver især har sendt en favorit videre takket være Den gyldne knap. Det betyder, at der i alt er 28 deltagere i live-runden.

Se "Udvælgelsen" i 'Danmark har talent' lørdag d. 17. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

Sådan vises 'Danmark har talent' på TV 2

AUDITION-PROGAMMER:

'Danmark har talent' indledes med fire audition-programmer, hvor dommerpanelet præsenteres for ca. 200 forskellige acts i Falkonér Centret i København. Programmerne sendes fra 29. december 2014 til 10. januar 2015.

UDVÆLGELSEN:

I det femte program udvælger dommerpanelet de 28 acts, som går videre til live-programmerne. Fire acts er allerede sendt direkte videre via de fire dommeres individuelle tryk "den gyldne knap". Programmet sendes 17. januar.

LIVE-PROGRAMMER:

  • I syv live-programmer indsnævres feltet af talenter løbende frem til den store finale.
  • De FIRE KVARTFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af syv, sendes 24. januar, 31. januar, 7. februar og 14. februar.
  • De TO SEMIFINALER, hvor der i hvert program udvælges tre talenter ud af seks, vises 21. februar og 28. februar.
  • I FINALEN optræder syv acts, heriblandt et wildcard, og den endelige vinder kåres. Finalen sendes 7. marts.