TV

Bjarne Henriksen: Træning og tatoveringer gør dig ikke til en mand

Se snigpremieren på andet afsnit af 'Badehotellet' på TV 2 PLAY her

At du har masser af muskler og tatoveringer, gør dig ikke nødvendigvis til en mand. Det mener skuespiller Bjarne Henriksen.

I ’Badehotellet’ spiller han den dominerende og mandschauvinistiske tobaksfabrikant Otto Frigh, der vælter sig i cigarer og cognac. Og det er faktisk lidt befriende, mener skuespiller Bjarne Henriksen om sin tv-karakter.

Læs også: Badehotellet-stjerner om kritik: - Den var voldsomt hård

For karakteren Otto Frigh ligger nemlig lagt fra Bjarne Henriksen selv. Den 56-årige skuespiller er en moderne mand, der derhjemme hjælper med at handle ind, gøre rent og lave mad.

- Og jeg var da også med til at skifte ble på begge mine børn, da de var små, siger han.

- Slap nu af

Der er sket meget med kønsrollerne siden 1920'erne, som Badehotellet udspiller sig i. Og det er så absolut til det bedre, mener Bjarne Henriksen.

- Min mor var ung i 20'erne, og hun måtte ikke selv bestemme, om hun ville gå i skole efter de obligatoriske syv år. Selvom hun var enormt dygtig, mente min morfar ikke, at der var brug for, hun uddannede sig videre og sendte hende på husholdningsskole i stedet. Sådan var det. Der er immervæk sket noget siden da, som, jeg synes, er mægtigt godt. De gode, gamle dage var ikke gode hele vejen igennem, siger Bjarne Henriksen til tv2.dk.

Læs også: Amalie Dollerup efter gennembruddet: Jeg havde behov for at drikke mig fuld

I takt med, at ligestillingen har vundet indpas både i hjemmet og på arbejdsmarkedet, oplever flere og flere mænd problemer med at finde ro i deres maskulinitet, mener Bjarne Henriksen. Han undrer sig særligt over de mange, som forsøger at finde deres maskulinitet primært gennem deres udseende.

- Vi er efterhånden ude i, at når man træner en masse, får tatoveringer og barberer sig skaldet, så er man en mand. Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at man slappede lidt af. Jeg forstår ikke, hvorfor man på den måde har behov for at bevise, at man er en mand. Jeg synes snarere, man er en motherfucker karl, når man tør at få børn, får sig et arbejde og påtager sig ansvaret for at forsøge nogen, siger han.

Se Bjarne Henriksen i rollen som Otto Frigh i andet afsnit af Badehotellet på TV 2 mandag d. 19. januar kl. 20.00 - eller allerede nu på TV 2 PLAY.