TV

De spiller hovedrollerne i TV 2s nye politidrama

I dag, mandag d. 26. januar, går optagelserne til TV 2s nye politidrama 'Norskov' i gang i Frederikshavn.

Serien, der har været under udvikling i tre år, er skrevet af Dunja Gry Jensen, og instrueres af konceptuerende instruktør Louise Friedberg.

I en pressemeddelelse mandag afslører TV 2, at Thomas Levin (yderst til højre på foto øverst) spiller hovedrollen som politimanden Tom Noack, der vender hjem til den by, han voksede op i og forlod for snart 20 år siden.

Anne Sofie Espersen (foto øverst, i midten) spiller Toms søster, Jackie, Claus Riis Østergaard (foto, t.v.) er byens borgmester Martin, mens Jakob Ulrik Lohmann er byens storentreprenør, der går under navnet ”Bonden”. I øvrige roller ses bl.a. Henrik Birch, Mette Marckmann, Annemette Andersen og den unge frederikshavner Mathias Kaki Jørgensen.

Alt optages 'on location'

Byen på toppen af Jylland vil helt frem til august 2015 danne rammen om den fiktive industriby Norskov, og alt bliver filmet 'on location'.

Seriens hovedforfatter, Dunja Gry Jensen, kom i løbet af sin research-fase til Frederikshavn og blev dybt forelsket:

- Da vi kom til Frederikshavn, var det kærlighed ved første blik. Vi forelskede os i havnen med de ikoniske kraner, i de store skibe og i kedeldragterne og de gule hjelme. Vi forelskede os i den lange westernagtige hovedgade og ishockeyen, der samler store og små, og som på én gang er poetisk og rå, siger Dunja Gry Jensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Men ’Norskov’ er ikke en serie om en by i Nordjylland. Det er en serie om Danmark. Den handler om os, hvor vi er nu, med de udfordringer, vi står overfor økonomisk, globalt og værdimæssigt. Det er en serie, som tematiserer sammenhæng og tilhørsforhold, hvad den enkelte kan gøre for fællesskabet, og hvad fællesskabet kan gøre for den enkelte.

Et helt nyt bud på et politidrama

'Norskov' indledes med, at politimanden Tom Noack vender tilbage til sin hjemby efter mere end en kvart menneskealder. Han tvinges  hurtigt tilbage i gamle relationer og involveres i en narkoefterforskning, der kommer ganske tæt på hans gamle venner og familie. Han må nu tage stilling til, hvad hans opgave og ansvar i virkeligheden er.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, siger følgende om den nye fiktionsserie:

- Det er altid en stor begivenhed for TV 2, når vi skyder en ny, stor tv-serie i gang. Vi har en lang og stolt tradition for at skildre politimanden i marken. Med ’Norskov’ giver vi danskerne et helt nyt bud på et politidrama, der også rummer menneskelige og moralske dilemmaer, vi alle kan genkende. Og så er jeg ret begejstret for, at vi kan søsætte en serie med tre karismatiske mænd i de ledende roller, konstaterer fiktionschefen i pressemeddelelsen.

'Norskov' forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2015