TV

Emil fik ja til årelang jordomsejling: 'I er nogle mærkelige forældre'

Se 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY

Eventyrer og tv-vært Mikkel Beha Erichsens ældste sønner, Emil og Theis, er på en tre år lang jordomsejling.

I øjeblikket befinder de sig ved Marquesas-øerne i Fransk Polynesien i Stillehavet, og snart kan seerne igen komme med om bord, når anden sæson af den populære rejseserie ’Kurs mod fjerne kyster’ har premiere på TV 2.

Havde længe gået med rejsetanker

Rejseeventyret begyndte i juli 2013, og Mikkel Beha Erichsen husker tydeligt den dag, hans nu 25-årige søn Emil spurgte ham og hans hustru Marian om lov til at låne familiens skib Havana for at drage alene ud i verden.

Det var en ganske almindelig tirsdag, hvor Emil kom hjem for at spise, erindrer Mikkel Beha Erichsen.

- Jeg kunne godt mærke, der var noget den aften. Så sagde han efter lidt tid: ’Der er noget, jeg har gået og tænkt på’. ’Nå, hvad er det så, Emil?’, spurgte vi. Og så kom det, siger Mikkel Beha Erichsen til tv2.dk.

- Der var ingen forvarslinger. Han havde spekuleret på, hvordan vi ville reagere - hvad vi ville sige. Det var på det tidspunkt ikke besluttet, at Theis skulle med.

"I er sgu nogle mærkelige forældre"

Mikkel Beha Erichsen tilføjer, at Emil var overrasket over forældrenes reaktion.

- Han sad og talte om, hvor lang tid han mon skulle sætte af til rejsen. Han mente to år. Marians reaktion var: ’Det synes jeg lige, du skal overveje’. ’To år er også lang tid’, havde Emil så tænkt for sig selv. Efter en lang pause sagde Marian: ’Jeg tror, det er for lidt. Du skal i hvert fald bruge tre år’, fortæller Mikkel Beha Erichsen og tilføjer med et grin:

- Emil har bagefter fortalt, at han tænkte: ’Hvordan er det I reagerer? I er sgu nogle mærkelige forældre’.

Men at der skal mere end en flere år lang jordomrejse til at ryste Mikkel Beha Erichsen og Marian, der ikke tøvede med at sige ja, er måske ikke så underligt.

Opvokset til søs

Mikkel Beha Erichsen, der er søn af søfarer Troels Kløvedal og i perioder som barn har haft skibet Nordkaperen som sit hjem, har forsøgt at give nogle af de værdier, han har fået fra sin far, videre til sine egne børn.

Han har sammen med Marian, Emil, Theis og Alfred, der er familiens yngste, sejlet i flere måneder ad gangen, da drengene var små, og på den måde har sejlerlivet været fundamentet for familiens oplevelser sammen.

Har aldrig fortrudt

For Mikkel Beha Erichsen var det derfor den helt rigtige beslutning at lade Emil og Theis, der er henholdsvis kaptajn og førstestyrmand, rejse af sted om bord på Havana.

- Ikke et eneste sekund har jeg fortrudt. Når de nu har de evner, er det det mest fornuftige, de har gjort, slår han fast.

Familien Beha Erichsen er i gang med at skrive næste rejsekapitel i den efterhånden lange fortælling, og seerne er inviteret med på rejsen, når ’Kurs mod fjerne kyster’ er tilbage på TV 2 tirsdag klokken 20.

Allerede nu kan du se første afsnit på TV 2 PLAY her.

Følg med på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her