TV

Cecilie Frøkjær og kæresten: Her er vores fælles passion

Onsdag den 18. februar har Cecilie Frøkjær premiere på sit helt nye tv-program, ’Cecilies bogshow’, på TV 2 CHARLIE. Omdrejningspunktet i programmet er Cecilie Frøkjærs store kærlighed til bøger – en passion hun deler med sin kæreste, journalist og forfatter Michael Robak.

- Bøger er måske den ting, der giver allermest. Man kan altid søge til bøgerne og få både hjælp, trøst og oplevelser – og få udvidet sin horisont.

Sådan beskriver journalist og tv-vært Cecilie Frøkjær blandt andet sin passion for bøger. En passion så stor, at hun onsdag den 18. februar lancerer et helt nyt talkshow, 'Cecilies bogshow', på TV 2 CHARLIE, der handler om netop bøger.

  Læs også: Cecilie Frøkjær i nyt talkshow på TV 2

I hvert program får Cecilie Frøkjær besøg af fire forfattere fra bestsellerlisten, der både fortæller om tankerne bag deres bøger, men som også diskuterer bøger med hinanden.

Og det der med at diskutere bøger er ikke noget, Cecilie Frøkjær kun gør i sit arbejdsliv. Også i privatlivet sammen med kæresten Michael Robak fylder bøger en stor del, fortæller Cecilie Frøkjær til tv2.dk.

- Bøger er vores fælles passion. Det er smadderdejligt. Både det at vi begge læser mange bøger, men også det med, at vi begge kan være helt optaget af bøgerne. Vi kender begge den store glæde ved både at læse og skrive, siger Cecilie Frøkjær, der selv har udgivet tre bøger, mens Michael Robak udgav sin første roman sidste år, ’Hele byen ved det’.

Michael Robaks debutroman var en fiktiv fortælling om en midaldrende mand, som begynder at sende anonyme breve til folk, der er blevet bedraget af deres partner. Men fiktionens verden er ikke noget for Cecilie Frøkjær, der hidtil har gjort sig i samtalebøger og biografier.

- Det med fiktion ligger ikke rigtig til mig. Hvis jeg var fiktionsforfatter, ville jeg have vidst det. Så ville det være kommet til mig på et tidspunkt, og jeg ville have siddet derhjemme og skrevet noveller og leget med det på en eller anden måde. Mit forfatterskab er journalistisk. Men derfor kan vi godt være konsulenter på hinandens ting, siger Cecilie Frøkjær.

  Læs også: Frøkjær: Jeg vidste ikke, hvad der skulle blive af mig

Det gjorde sig specifikt gældende, da de sidste år begge arbejdede på højtryk med hver sin bog. Michael Robak med ’Hele byen ved det’ og Cecilie Frøkjær med ’Fruen kommer i dag’, der handler om forfatteren og manuskriptforfatteren Lise Nørgaard.

- Vi sad i hvert vores rum og bare skrev og skrev ved hver vores computer. Engang imellem stak vi så lige hovedet ind til hinanden for at høre ”hvad synes du om det her?, ”er det her en vigtig information?” osv. Hvis en af os kørte fast, var der god hjælp at hente i den anden, siger Cecilie Frøkjær.

’Cecilies bogshow’ har premiere på TV 2 CHARLIE onsdag d. 18. februar kl. 21.40. Gæsterne i første program er Simi Jan, Peter Lund Madsen, Bent Fabricius-Bjerre og Sara Blædel. Se trailer for programmet ovenfor.

Bøger af Cecilie Frøkjær

  • 'Gennem østrogenmuren' (2001)

    En interviewbog med 15 kvinder der fortæller om deres liv. Om karriere, børn og kærlighed. Om veninder, krop og tvivl.

  • 'Lys i livet' (2005)

    En portrætbog om forfatteren Jane Aamund.

  • 'Fruen kommer i dag' (2014)

    En portrætbog om forfatteren og manuskriptforfatteren Lise Nørgaard.