TV

Drama i cirkus: Arenas kronprins slår op med cirkusprinsessen

Se snigpremieren på anden del af 'Cirkusdynastiet' på TV 2 Play

I torsdagens anden og sidste del af den Bodil-nominerede dokumentar 'Cirkusdynastiet' kommer det til et større opgør mellem Cirkus Arenas kronprins, Patrick Berdino, og hans cirkusprinsesse, Merrylu Casselly.

Det unge par, som har kendt hinanden fra de var helt små, og nu er en succesfuld artistduo, er for nylig blevet kærester og har således bragt håb ind i de to respektive cirkusfamilier om, at de tilsammen vil føre Cirkus Arena videre til de næste generationer.

Men der er kommet alvorligt knas i kærlighedsmaskineriet, da Patrick Berdino angiveligt har fået kendskab til, at Merrylu fører diverse korrespondancer med mandlige bekendte via de sociale medier.

- Jeg føler mig godt og grundigt røvrendt lige nu. (...) Grunden til, at vi blev uvenner, er jo, at hun skriver alt for meget med drenge, og alt muligt pis. Alt for meget. Og når jeg siger stop, så bliver hun alligevel ved. Det gider jeg ikke finde mig i, lyder det fra en ophidset Patrick Berdino, der i aftenens dokumentar beslutter sig for at slå op med sin cirkusprinsesse. Se videoklip øverst.

Romeo og Julie-drama i tæt knyttede familier

Udefra ligner det unge kærestepar i starten af 20’erne ethvert andet kærestepar i dagens Danmark.

Men for Patrick Berdino, som er fjerde generation i Berdino-dynastiet, og Merrylu Casselly, som er datter af den verdensberømte og prisvindende artistfamilie Casselly, er det hele ikke så enkelt. De er nemlig under et vist pres fra deres respektive familier.

- Tænk, hvis der kunne blive et par ud af dem! Hvad kunne der komme ud af at sælge dem som europæisk cirkus' førende par?, lyder det bl.a. fra Cirkus Arenas overhoved og Patricks farfar, Benny Berdino, i dokumentaren.

De to familier er tæt knyttede til hinanden gennem mere end 20 års samarbejde, og de udgør tilsammen kernen af Cirkus Arena: Berdino-familien driver og ejer cirkusset, mens Casselly-familien er et af cirkussets vigtigste artistattraktioner.

En sammensmeltning af familierne er derfor en ønskedrøm for de ældre generationer.

Dansk instruktør brugte to år på 'Cirkusdynastiet'

Instruktøren Anders Riis-Hansen tilbragte to sæsoner, i 2012 og 2013, sammen med familierne bag Cirkus Arena for at lave 'Cirkusdynastiet', og han blev noget overrasket over familiernes livsmønster.

- Det overraskede mig, at det var som at rejse rundt i en tidslomme fra 50’erne. Det var meget traditionelle normer og værdier, der dominerede. Den måde, man så på en pige, var som det så ud i Danmark for mange år siden, har Anders Riis-Hansen udtalt i et interview med tv2.dk, og han uddyber.

- Den (dokumentaren, red.) handler om, hvordan den nye verden møder den gamle verden. De normer, som Benny Berdino levede efter som barn, gælder ikke mere. Men alligevel skal barnebarnet overtage cirkusset en dag, og så ville det være ideelt, hvis han var sammen med artistfamiliens datter, lyder det fra instruktøren.

'Cirkusdynastiet', som er blevet vist på COP:DOX, er nomineret til en Bodil-pris for "Årets danske dokumentar". Bodil-uddelingen finder sted d. 28. februar.

Anden del af 'Cirkusdynastiet' vises torsdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play

Bodil-nominering

  • 'Cirkusdynastiet' er nomineret til en Bodil-pris i kategorien: ”Årets danske dokumentar”.
  • Bodil-uddelingen finder sted d. 28. februar 2015.