TV

Kender du denne 'usikre' Facebook-type?

Det er dem, som føler sig usikre i deres forhold, der søger opmærksomhed på Facebook. Det viser en ny undersøgelse.

Nogle af dine venner poster bare lidt flere billeder og "liker" en del flere kommentarer end andre på Facebook.

En undersøgelse fra USA viser, at det er dem, der føler sig usikre i deres forhold, som er mere aktive på de sociale medier. Det skriver The Huffington Post.

I undersøgelsen, som er lavet af forskere på Union College i New York, er næsten 600 mennesker i alderen 18-83 år blevet spurgt om deres forhold og aktivitet på Facebook. Den tegner et billede af, at de aktive brugere kan deles op i to typer.

Den ene type er meget udadvendte mennesker, mens den anden altså er dem, som med deres usikkerhed frygter at blive afvist og ikke at blive elsket nok.

Men når de usikre mennesker er logget på Facebook, poster de billeder, kommenterer og "liker" i håbet om at få opmærksomhed. Når de bliver mødt af andres "likes" og kommentarer, får de det bedre med sig selv. Det kan endda fjerne deres bekymringer om, hvad andre mennesker tænker om dem og tankerne om, hvor højt de er elsket.

Til gengæld får de det skidt, hvis de oplever knapt så meget respons. Derfor søger de opmærksomheden på de sociale medier, fremgår det af undersøgelsen.

Tv2.dk har talt med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard. Ifølge hende kan andres opmærksomhed på de sociale medier øge ens selvtillid, hvis man går rundt med en angst for ikke at være god nok.

- De bliver bekræftet i, at andre synes det, de foretager sig, er godt nok. Og så overfører de det automatisk til, at når de får ”likes” på Facebook, så vil folk også i anden social sammenhæng synes, at det man kommer med, er godt nok, forklarer hun og uddyber:

- Men det bliver sårbart, hvis de sociale medier er det eneste sted, hvor de får ”likes.” Det bliver overfladisk, fordi det at komme med nogle kommentarer eller deltage i nogle debatter, egentligt ikke viser ens reelle personlighed eller evner. Så er det jo også svært at overføre det til en almindelige social situation.