TV

Her råber Oscar-vinder for kvinders rettigheder

Skuespillerinden Patricia Arquette holdt en opsigtsvækkende takketale ved nattens Oscar-uddeling, da hun vandt prisen for ‘Bedste kvindelige birolle’.

Se Oscar-uddelingen på TV 2 PLAY

Det var ikke den store overraskelse, da skuespillerinden Patricia Arquette natten til mandag dansk tid gik på scenen for at modtage en Oscar-statuette for sin birolle i ’Boyhood’. 

Umiddelbart var der heller ikke meget overraskelse over hendes takketale, da hun hev et stykke papir frem og begyndte at takke sine venner, familie og kolleger. Men så tog fanden pludselig ved den 46-årige skuespillerinde.

Læs også: Dansk Oscar-vinder til tv2.dk: Vi vandt! Fantastisk

- Til enhver kvinde, der har født et barn, til enhver skatteyder og til enhver borger i dette land; vi har kæmpet for alle andres rettigheder. Nu er tiden kommet til at indføre ligeløn for alle og sikre lige rettigheder for kvinder i USA, nærmest råbte Patricia Arquette ud i hele Dolby Theatre i Hollywood. 

Under sin tale modtog Patricia Arquette masser af bifald, ligesom hun også fik blandt andre den garvede skuespillerinde Meryl Streep til at fare op af sin stol af bare jubel.

Også J.K. Simmons, der vandt prisen for ’Bedste mandlige birolle’ for sin rolle i ’Whiplash’, holdt en fin takketale, hvor han blandt andet opfordrede alle til at holde kontakt med deres kære.

- Ring til jeres mor, ring til jeres far. Hvis I er heldige nok at have en eller to forældre i live på denne planet, så ring til dem, sagde J.K. Simmons.