Her er hemmeligheden: Sådan får du dine vinduer HELT rene

Det kan være svært at få øje på i vinterens gråvejr – men når solen ind imellem titter frem og stråler ind gennem vinduerne, så afsløres de beskidte ruder for alvor. Og efter et efterår og en vinter med regn, rusk, sne og slud, så er det tid til en omgang rengøring.

Men hvad er lige det gode trick, når man skal pudse vinduer, så de ikke nærmest ser mere beskidte ud bagefter? Det gav rengøringsekspert Louise Grønhøj svar på i Go’ morgen Danmark tirsdag.

- Der er nogle enkelte ting, der er rigtig vigtigt, når man skal pudse vinduer, og en af dem er, at man ikke må gå på kompromis med sin skraber. Den skal være lavet af et godt naturgummi, så den kan hæfte fast på overfladen. Det skal ikke være sådan en fyr, der hopper hen ad ruden, siger hun og fortsætter:

- Nogle køber en færdig vinduesrens. Det mener jeg ikke er nødvendigt, man kan sagtens bruge ganske almindelig opvaskemiddel, det er udmærket. Og så kan man putte en lille smule husholdningseddike i, for det er syre og det binder kalk. På den måde vil det kalk, der er i vandet blive fanget af eddiken.

Og når man så skal i gang med at pudse vinduerne er der et særligt vigtigt tip:

- Man skal sørge for at tørre en bane i siden af vinduen med en klud, så det er helt tørt der, hvor man placerer skraberen. På den måde griber den bedre fat i overfladen fra start, og så får du et super godt resultat.    

Få hele ekspertens guide til det HELT rene ”forårsvindue” i klippet ovenfor.