TV

Premiere på Dirty Dancing i aften: Mød hele Danmarks Baby

Sommerferien med familien tog en noget uventet drejning for den unge pige Frances ’Baby’ Houseman, da hun forelskede sig i den noget ældre og strenge danselærer Johnny Castle. Sådan var handlingen i en af 1980’ernes mest dyrkede kærlighedsfilm, Dirty Dancing. Nu bliver filmen opført som en musical, og det glæder Hanne Kobberø sig til.

Hun må være en af landets mest inkarnerede Dirty Dancing fans og har brugt en stor del af sin ungdom på at drømme sig væk i filmens univers.

- Jeg så nok Dirty Dancing første gang, da jeg var en 17-18 år, og de første 25 gange, jeg så filmen, var det nok den her forelskelse i Johnny Castle og Patrick Swayze, der drev mig til at se filmen igen og igen og igen, fortæller hun nærmest med stjerner i øjnene.

Baby, Baby, Baby

Siden hun så filmen for første gang har hun ønsket, at hun var filmens kvindelige hovedperson, der omtales under kælenavnet, Baby.

- Jeg ville jo bare være Baby. Jeg har gået som Baby, og jeg stået ligesom Baby, og jeg har klædt mig ud ligesom Baby, siger den passionerede fan.

Og hun har gjort alt for at være Baby. For eksempel har hun grundigt dyrket den scene, hvor Baby øver sig i nogle bestemte dansetrin på en bro. Hver gang scenen kom i filmen, satte Hanne Kobberø den på pause, så hun kunne øve sig i at flippe ud på samme måde som Baby i klippet herunder:

I aften bliver Dirty Dancing taget til nye højder for Hanne Kobberø. Der er nemlig premiere på den første musicalopsætning i Danmark. Her spiller danseren Silas Holst den ene hovedrolle som Johnny Castle, og Mathilde Norholt spiller den rolle, som Hanne Kobberø har drømt om at få hele sit teenage- og voksenliv.

Og ikke nok med, at hun er megafan af både filmen og af Patrick Swayze, så er hendes allerstørste helt danseren Silas Holst. Han har blandt andet spillet John Travoltas hovedrolle i den danske opsætning af Grease, Danny Zuko.

Megafan af Silas Holst

- Det er for crazy. Jeg var inde at se Grease, og det var to timers pure happiness. Da jeg hørte, at Dirty Dancing skulle opføres som musical, så var det første jeg sagde – åhh bare det er Silas Holst, der skal spille Johnny Castle, siger Hanne Kobberø, der næsten ikke kan være i sin egen krop over at sidde i samme sofa som Silas Holst.

Selvom musicalen Dirty Dancing først har premiere i aften, er alle billetter allerede udsolgt, og Silas Holst er glad for den positive modtagelse. Men han lader sig ikke slå ud af presset fra både Hanne Kobberø og alle de andre inkarnerede Dirty Dancing-fans.

- Det er virkelig dejligt. Det er vildt nervepirrende. Der findes jo mange ligesom Hanne, der kender filmen ud og ind. Man kan vælge at sætte sig ned og være taknemmelig. Eller man kan tænke over det, og så går man lidt i panik. Det har jeg valgt ikke at gøre, siger han.

I aften er der premiere på forestillingen, men Hanne Kobberø må væbne sig med tålmodighed. Hun skal først ind at se Silas Holst spille Johnny Castle i Tivolis Koncertsal den 5. april.

I mellemtiden kan hun tænke tilbage på, at hun i Go' morgen Danmark fik lov til at danse som Baby med Silas Holst. Dansen kan ses i slutningen af videoen ovenfor.