Dette billede har fået internettet på den anden ende: Hvilken farve er kjolen?

Sjældent har en kjole fået så meget opmærksomhed på så kort tid.

Kjolen, som kan ses på billedet længere nede i artiklen, har nemlig fået internetbrugere verden over til at dele sig op i to stædige lejre – den ene lejr består af personer, som mener, at kjolens farve er blå og sort, mens den anden lejr repræsenterer den gruppe, som ser farven guld og hvid.

Hvilken farve ser du? 

Farven skifter

Googles billedsøgning viser, at kjolens farve er blå og sort, og det samme gør Photoshops Eyedropper-værktøj, skriver Gizmodo. Flere brugere på diverse internet-fora rapporterer, at de har oplevet, at kjolen skifter farve afhængig af, om de har set kjolen på deres telefon eller computer. 

Hele sagen startede takket være denne Tumblr-post, som efterfølgende blev samlet op af det amerikanske online-medie Buzzfeed. På Twitter er der også gang i en heftig diskussion, og en bruger har endda lavet sin egen afstemning, der giver et billede af, hvilken lejr, der er mest dominerende.

Størstedelen af de mange tusinde brugere, som har afgivet sin Twitter-stemme, tager altså plads i sort/blå-lejren. 

I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan kjolen skifter farve afhængig af belysningen. 

Vi vil på tv2.dk forsøge at følge op på historien i løbet af dagen.