TV

Først fik sønnen nøgenfotos på Facebook - og så kom truslerne

Lykke Møller Kristensens søn blev truet til at sende billeder af sig selv på Facebook. Nu mener hun, at der skal være vejledere i sociale medier i kommuner og på skoler.

Lykke Møller Kristensens søn troede, at to italienske piger sendte nøgenbilleder af sig selv. Men for Lykke Møller Kristensen var det tydeligt, at det ikke var unge piger, der sad bag computeren.

- Det var en meget aggressiv måde, de skrev til ham på. Det var ikke skrevet i et klassisk og venskabeligt ungdomssprog. Det var hardcore. De skrev: Du skal sende de her billeder, ellers kommer jeg efter dig eller din familie, fortæller hun.  

Få en uddybende forklaring ved at se videoen øverst i artiklen.

Kræver vejledere

Da Lykke Møller Kristensens kontaktede politiet, oplevede hun, at de ikke havde redskaberne til at arbejde med sagen. De tog sagen alvorligt, men hun synes, at det var problem, at de ikke vidste, hvad Facebook, Snapchat og Kik var, og derfor måtte forklare dem, hvad for eksempel en notifikation på Facebook var.

- Det synes jeg var skræmmende, siger Lykke Møller Kristensen.

SSP: Vejledere i sociale medier er en god idé

Mikael Kelk er souschef i SSP i København, og han har hørt fra professionelle, forældre og unge på flere skoler, at de sociale medier er en udfordring. Derfor synes han, at idéen om vejledere inden for sociale medier er en god idé.

- Der er helt klart brug for, at der er en faglig viden, som alle kommuner skal bruge. Om det så skal hænges op på en enkelt medarbejder, eller hvordan man gør det, det synes jeg, man skal lade den enkelte kommune om at finde ud af. Men det at man har muligheden for at reagere og hjælpe, det synes jeg er en rigtig god idé, siger han.

Ifølge Mikael Kelk har Lykke Møller Kristiensen gjort det rigtige ved at snakke med sin søn om det, men at problemet er, at de sociale medier er noget nyt, som vi skal lære at forholde os til.

- Sociale medier er et nyt fora. En ny platform for os alle sammen. Der foregår ting derinde som vi som myndighederne også skal være opmærksom på. Og nogle af de ting er, som vi kan høre i Lykkes søns tilfælde, rigtig alvorlige. Og det skal vi også tage det som myndigheder, siger han

Du kan høre mere om Lykke Møller Kristensens og hendes søns oplevelse i klippet øverst oppe.