TV

Hillary Clinton er helt vild med dansk tv-serie

Den tidligere amerikanske førstedame og måske kommende præsidentkandidat, Hillary Clinton, er vild med den danske tv-serie 'Borgen'.

Faktisk er hun så begejstret for den danske dramaserie, at den - trods underteksterne - er blevet hendes yndlingsserie, skriver New York Post.

- Jeg har lige opdaget den her fantastiske serie om en kvinde, der bliver valgt til statsminister i Danmark, som er meget realistisk, fortalte Hillary Clinton torsdag aften ved et arrangement i Atlantic City.

Hun fortalte videre, at hun har fået serien med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen anbefalet af en ven.

Hillary Clinton er storfavorit til at blive valgt som Demokraternes præsidentkandidat til valget i 2016, men har endnu ikke officielt meddelt, at hun stiller op, som hun gjorde det i 2008, hvor Barack Obama løb med Demokraternes kandidatur.

Ved torsdagens arrangement afslørede, at hun foruden 'Borgen' også ser den amerikanske serie 'Homeland', om end hun er kommet lidt bagud, samt Netflixs politiske dramaserie 'House of Cards'.

- Vi binge-watcher (ser mange afsnit i træk, red.). Vi har ikke set den seneste sæson. Det eneste, jeg kan sige, er flot skuespil, urealistisk historie, sagde Hillary Clinton om sidstnævnte.

Clinton er langt fra den eneste, der har fået øjnene op for 'Borgen' i udlandet, hvor serien er solgt til en lang række lande.

Blandt andet i Holland, hvor serien er blevet så stor, at det hollandske regentpar, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, ved denne uges gallamiddag i Danmark havde inviteret skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen, der spiller journalisten Katrine Fønsmark i 'Borgen'.