TV

Efter 'Danskere på tvang': Alle vil hjælpe Lone og Signe

Se 'Danskere på tvang' på TV 2 Play

I premieren på 'Danskere på tvang' sidste onsdag mødte seerne 49-årige Lone Torm og hendes 16-årige datter, Signe, som kæmpede for at undgå en tvangsauktion af deres lille byhus i Korsør.

I programmet fortalte mor og datter bl.a. om, hvordan Signe må bruge størstedelen af sin løn fra to fritidsjob på, at de kan overleve.

Siden de medvirkede i programmet, er Signe og Lone imidlertid blevet overøst med henvendelser fra både virksomheder og privatpersoner, som gerne vil give en økonomisk håndsrækning eller anden form for støtte. Især står folk i kø for at hjælpe Signe:

- Der er flere, der har overført penge til Signe på hendes Mobile Pay, for eksempel er der en fremmed, der foræret hende 1000 kroner. Nogle af hendes medstuderende har også taget initiativ til at samle ind via en Facebook-gruppe, og der er et firma, der har tilbudt at betale Signes buskort, siger en overvældet Lone Torm til tv2.dk og fortsætter.

- Det er utroligt rørende, at der er så mange danskere med hjertet på rette sted, som vil hjælpe os. Men samtidig er det jo også lidt svært at tage imod det, erkender hun.

Direktør hjælper Lone med at skrive ansøgninger

Ud over at Lone og Signe har modtaget masser af flotte tilbud om økonomisk støtte, bl.a. har et firma i Jylland tilbudt at betale deres husleje i en måned, så har der også været andre former for mere konkrete håndsrækninger.

- I fredags havde jeg besøg af direktøren for en større virksomhed, som hjalp mig med at skrive en god ansøgning. Det var jeg smadderglad for. Ligesom der også er en dame i Aarhus, som laver nogle lidt anderledes jobansøgninger, der har skrevet til mig på Facebook. Hende har jeg også sagt ja tak til at få hjælp fra, siger Lone Torm, som dog først og fremmest er interesseret i at kunne klare sig selv.

- Det allervigtigste for mig lige nu er at få et job og at kunne beholde huset. For selv om, det er dejligt, at folk vil hjælpe os, så vil jeg ti gange hellere kæmpe for at kunne klare tingene selv, end at få dem foræret, konstaterer hun.

Svarer personligt på alle henvendelserne

For Lone Torm har den seneste uge været meget travl, for hun har bestemt sig for, at hun vil svare personligt på alle de henvendelser, hun og Signe har fået fra velvillige danskere.

- Når folk gider at bruge tid på at skrive noget pænt til os, så vil vi også svare. Så jeg skriver til dem allesammen. Også de mænd, som gerne vil være kæreste med mig, siger hun med et grin.

Lone og Signes situation er i dag lige så kritisk, som før de deltog i 'Danskere på tvang'. For selv om Lone Torm lige nu er i arbejde med løntilskud, får hun reelt kun et beløb, der svarer til kontanthjælp. Så de er stadig afhængige af Signes fritidsjob. Og det bekymrer Lone:

- Det er jo Signe, det går ud over, hvis vi ikke har råd til at betale hendes linser eller buskort. Så jeg håber, det snart vil lykkes mig at komme i arbejde, så jeg kan hjælpe hende - og ikke omvendt, slutter hun.

Andet afsnit af 'Danskere på tvang' vises onsdag d. 25. marts kl. 20.00 på TV 2 - se snigpremieren allerede nu på TV 2 Play

Fakta om tvangsauktioner

I 2014 blev 3500 familiers hjem sendt på tvangsauktion. Det svarer til ca. 10 om dagen.

Dårlige lån, faldende huspriser, skilsmisse og arbejdsløshed er blandt hovedårsagerne til, at folk presses ud af deres bolig.

Ofte går huset eller lejligheden til en pris, der ligger langt under den gæld, familierne har i boligen.

Det betyder, at familierne står tilbage med en stor restgæld, som mange måske aldrig kommer ud af igen. 

Interaktivt kort: Her kan du se antallet af tvangsauktioner i dit lokalområde.