Mode-blogger: Etisk charter for danske modeller ikke nok

Det er fint, at den danske mode-branche har vedtaget etiske regler, der kan beskytte unge kvinder og forhindre brugen af ekstremt tynde modeller med spiseforstyrrelser - men det er ikke nok.

Det mener den New York-baserede freelance-journalist og skuespil-forfatter Arielle Dachille, der også blogger om bl. a. mode og livsstil for internet-magasinet Bustle.

- Det forekommer, at det at etablere et standard for mange af emnerne i dette charter vil være svært. Definitionen af "sund" mad vil for mange designere sandsynligvis betyde mad med lavt kalorie-indhold. "Risikofyldt" adfærd kalder også på at blive defineret mere konkret, skriver Arielle Dachille i sin blog.

Hun mener også, det er problematisk at overlade ansvaret for sundheds-oplæringen til model-agenturerne.

- Det er netop dem, der tjener penge på at fastholde skønheds-idealet som det er nu. For at få dette til at fungere, er der nødt til at være klarere grænser, skriver hun.

Men hun roser dog den danske modebranches initiativ.

- Det er fedt, at Danmark prøver at gøre modeindustrien til et mere ansvarligt område. Forhåbentlig følger andre lande efter, skriver Arielle Dachille.

En anden blogger, Liza Darwin, også fra New York, kalder i en blog det danske charter "et godt sted at starte".

Det var et portræt af en meget tynd model på forsiden af modemagasinet Cover, der satte gang i diskussionen om modebranchens skønhedsidealer. Tidligere i denne måned blev Modebranchens Etiske Charter, som du kan se i linket øverst i denne artikel, udgivet.