TV

Ny trend: Kvinder lader kropshårene gro

Danske kvinder lader i stigende grad behåringen under armene og i skridtet gro, viser en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for forbrugermagasinet "Samvirke" ifølge Go' Morgen Danmark.

I 2009 fjernede 77 procent af de danske kvinder behåringen under armene, nu er det tal nede på 66 procent, viser undersøgelsen. I 2009 fjernede 49 procent af de danske kvinder kønsbehåringen i skridtet, nu er det tal ifølge undersøgelsen nede på 40 procent.

- Det er typisk seksuelt aktive kvinder, der vælger at gøre det. Det er et udtryk for, man skaber sig et image, vi lever i en tid med selviscenesættelse, siger læge og sexolog Jesper Bay Hansen l Go' Morgen Danmark.

Han understreger, at det at lade kropsbehåringen gro, også kan være et oprør mod den måde, kvindekroppen igennem de sidste hundrede år er blevet gjort til et seksuelt objekt.

-  I 1900-tallet har der været tre store ting, som gjorde at kvinder begyndte at intim-barbere sig. I 1915 lavede firmaet Gillette den første skraber til kvinder, i 1946 kom bikinien, og i de senere år har vi set en meget stor udbredelse af porno via intrernettet. Det kvindeideal, der været udstillet her har på mange måder været rent monotont på den måde, at det har været kvinder, der var intimbarberet, siger Jesper Bay Hansen i Go' Morgen Danmark..

Han siger at det er meget indviduelt om mændene tænder på kvinder, der lader det gro.

- Det er en meget subjektiv ting. For nogen kan det være en seksuel attraktion og for nogen det modsatte, siger Jesper Bay Hansen. 

For nogle mænd kan intimbarbering, som øger følsomheden i kønsdelene, dog være med til at øge et seksuelt problem.

- For nogle mænd kan barbering forværre problemet med for tidlig sædafgang, som er et af de hyppigste seksuelle probemer hos mænd, siger Jesper Bay Hansen.

Gennem de seneste 30 år har flere kendte kvinder - med vilje eller tilfældigt - sat fokus på kvinders kropsbehåring.

I 1986 vakte det stor opsigt da rockgruppen OneTwo med sangerinderne Nina Forsberg og Cecilie Norby i front udgav deres debut-album - med et billede, der viste Nina Forsbergs ubarberede armhule på coveret. I 1999 kom Julia Roberts på et billede taget på den røde løber, hvor hun vinkede, til at afsløre, at hun heller ikke havde fået barberet armhulen. I 2014 var det stil-ikonet Madonna, der valgte at blotte en behåret armhule på et billede. Men alle tre har dog også optrådt med glatte armhuler.