TV

Jonatan Spang til dronningen: Prins Henrik burde være konge

Intet var helligt, da komikeren Jonatan Spang gik på scenen i Musikhuset Aarhus og holdt en tale for dronningen og kongefamilien.

Se hele det store fødselsdagsshow 'Festaften i Musikhuset Aarhus' på TV 2 PLAY.

Der var både sang, ballet, rap og komik, da TV 2 afholdt et stort fødselsdagsshow for dronning Margrethe onsdag aften i anledning af hendes 75-års-fødselsdag den 16. april.

Aftenens sjove indslag stod standup-komikeren Jonatan Spang for, og måske er kongehusets enhver komikers drøm at kaste sig over, i hvert fald skal man ikke lede længe efter småskandaler og spøjse episoder at hive fat i med dem som emne. 

Jonatan Spang tog for eksempel fat i kronprins Frederiks tur over Storebælt, da den var stormlukket. En joke kronprinsen var så interesseret i at høre, at han lige måtte tysse lidt på prins Christian, så han kunne få det hele med.

Prins Henriks tilbagevendende klager over ikke at være konge eller kongegemal blev også nævnt, ja faktisk synes Jonatan Spang, at man skulle udnævne Henrik til konge. 

- Jeg vil ikke fratage majestæten noget, men jeg mener, at Henrik burde være konge, erklærede Jonatan Spang.

- Det ville jo ikke være sådan, at han tog nøglerne til militæret og kørte alle vores kampvogne ned til Bourgogne for at få fat i nogle af de gode vinmarker, forsikrede komikeren.

Du kan se Jonatan Spang gøre grin med prins Henrik øverst i artiklen.

Margrethes fødselsdag på TV 2

  • Onsdag d. 15. april kan du følge fødselsdagsmiddagen for dronning Margrethe, der bliver afholdt på Christiansborgs Slot.
  • Torsdag d. 16 april, som er Margrethes fødselsdag, står naturligvis i festens tegn. Dagen starter kl. 9 med morgenvækning på Fredensborg Slot. Klokken 12.30 kører regentparret i karet igennem København. Og klokken 20 bliver der holdt stor fødselsdagsmiddag for dronningen på Fredensborg Slot, hvor prominente og kongelige gæster fra hele Europa deltager.