TV

Smukt skyggeteater hylder dronning Margrethe

Den internationalt anerkendte ”skyggeteatergruppe” Attraction leverede onsdag aften en helt særlig fødselsdagsoptræden for dronning Margrethe.

Anne Linnet var der. Ørkenens Sønner var der. Selv Josh Groban var der.

Det vrimlede med store musikere, dansere og komikere, da TV 2 onsdag aften fejrede dronning Margrethe ved et stort festshow i Musikhuset i Aarhus i anledning af majestætens 75-års fødselsdag den 16. april.

Se billederne: I guld og halsklud: Se alle de kendte til dronningens fest

Og så var der lige den ungarske skyggeteatergruppe Attraction.

Den 12-personer store dansetrup slog for alvor sit navn fast, da gruppen sejrede i den britiske udgave af ’Talent’ i 2013. Onsdag aften var gruppen så i Aarhus for at optræde med deres helt særlige skyggeteater, og i aftenens anledning formede de sig blandt andet til svaner, Den lille Havfrue, H.C. Andersen, vikinger og naturligvis dronning Margrethe selv.

Læs også: Del dit dronning Margrethe-øjeblik med os her

Gruppen selv beskriver det som en ”stor ære” at få lov til at optræde for dronningen.

- Da vi fik invitationen, kendte vi ikke meget til den danske dronning, så vi har brugt meget tid på at researche på hende og på Danmark. Det har taget i alt to-tre måneder at forberede vores optræden, fortæller Zoltán Szucs fra gruppen til tv2.dk.

Se Attractions optræden ovenfor.

Se hele det store fødselsdagsshow 'Festaften i Musikhuset Aarhus' på TV 2 PLAY.

Margrethes fødselsdag på TV 2

  • Onsdag d. 15. april kan du følge fødselsdagsmiddagen for dronning Margrethe, der bliver afholdt på Christiansborgs Slot.
  • Torsdag d. 16 april, som er Margrethes fødselsdag, står naturligvis i festens tegn. Dagen starter kl. 9 med morgenvækning på Fredensborg Slot. Klokken 12.30 kører regentparret i karet igennem København. Og klokken 20 bliver der holdt stor fødselsdagsmiddag for dronningen på Fredensborg Slot, hvor prominente og kongelige gæster fra hele Europa deltager.