Se traileren - hvis du tør: Her er den uhyggeligste gyser i mange, mange år

Gyserfilm rammer jævnligt de danske biografer og forsøger at skræmme livet af biografgængerne. Det er dog sjældent, at anmelderne er enige om, at en bestemt film er den uhyggeligste i lang tid.

Det er dog sket med det seneste skud på stammen: ´It Follows´. De danske og amerikanske anmeldere omtaler filmen som den uhyggeligste i mange år.

Filmen omhandler hovedpersonen Jay, som til sin forskrækkelse bliver offer for en forbandelse, hvor en dæmon forfølger hende, hvor end hun bevæger sig hen.

Dæmonen er blevet overført til hende fra hendes kæreste, og den eneste måde, hun kan slippe af med den igen, er at overføre den til en anden. Det skal dog være én, som hun holder af.

Plottet lyder umiddelbart ikke banebrydende, men denne film skulle efter sigende servere gyset på en sådan måde, at man gemmer sig bag biografsædet.

Filmen følger den traditionelle gyserform, men har et par unikke elementer. Det virker for eksempel godt, at det uhyggelige ikke kun foregår om natten. Derudover formår den at holde det ukendte ukendt, og det gør uhyggen noget mere intens, mener NY Times' anmelder.

Politikens anmelder giver filmen fem ud af seks stjerner og skriver:

- Tre minutter og 30 sekunder. Længere tid skulle der ikke gå, før jeg var badet i kuldegysninger over ’It Follows’.

'It Follows' vises på filmfestivalen CPH PIX fredag den 10. april kl. 22.30 i Empire Bio og søndag den 19. april kl. 21.30 i Grand Teatret. 

Se traileren for ´It Follows´ øverst i artiklen.