Smid Tøjet

Mille Dinesen smider tøjet og springer ud som tv-vært

Skuespillerinden Mille Dinesen springer ud som tv-vært, når Danmarkshistoriens største tøjindsamling, ’Smid tøjet Danmark’, som Røde Kors og TV 2 står bag, kulminerer med et stort gallashow den 9. maj.

Køb billet til showet her

Det bliver første gang, at Mille Dinesen, som hver mandag kan opleves i hovedrollen i tv-serien 'Rita' på TV 2, skal være vært på et tv-program, og hun er glad for, at det netop er 'Smid tøjet Danmark', der bliver hendes debut.

- 'Smid tøjet Danmark' er en god ide. Det er en anderledes måde at støtte Røde Kors’ hjælpearbejde på, og ideen om at indsamle tøj i stedet for cool cash tiltaler mig, siger Mille Dinesen.

Læs også: Her smider Makienok tøjet for velgørenhed

Kampagnen 'Smid tøjet Danmark' går ud på at få danskerne til at donere det tøj, de ikke længere bruger, til Røde Kors, som så efterfølgende kan forvandle tøjet til "guld" ved enten at sælge det videre i deres genbrugsbutikker landet over, eller ved at videresælge det til andre, der kan genbruge tekstilerne. Fortjenesten af tøjsalget går til nødhjælp herhjemme og ude i verden.

Se videoen, der forklarer, hvordan dit genbrugstøj bliver til guld, ovenfor.

Allerede nu kan danskerne aflevere deres tøj i Røde Kors-butikker og -containere, og Mille Dinesen har også selv været en tur på loftet, hvor der gennem tiden er blevet samlet til bunke af gammelt tøj.

Se kortet: Her kan du aflevere dit genbrugstøj

- Det ryger af sted til Røde Kors. Genbrug og bæredygtighed optager mig mere og mere. Hjemme hos mig selv gør jeg, hvad jeg kan. Pulpen (opsamlet frugtkød, red.) fra min juicer kommer i komposten i min have, makeup og cremeprodukter er for størstedelen bæredygtige produkter, og mit aflagte tøj ryger til min lokale Røde Kors-butik. Man kan fristes til at tænke – nytter det? Men hvis vi nu allesammen gør det, så batter det noget. Det er det, ’Smid tøjet Danmark’ sætter fokus på, og det glæder jeg mig til at være en del af, siger Mille Dinesen.

Fredag den 1. maj er Mikkel Kryger fra 'Go' morgen Danmark' vært på et optaktsshow, og lørdag den 2. maj og i uge 19 intensiveres 'Smid tøjet Danmark'-kampagnen, når man ud over at kunne aflevere sit tøj hos Røde Kors også kan tage sit aflagte tøj med til sin nærmeste COOP-butik, der stiller indsamlingscontainere op i 1200 Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli’-Brugsen og Irma-butikker.

Læs også: Gavmilde danskere smider tøjet på stribe

Samme lørdag, den 2. maj, kører særligt udvalgte 'Smid tøjet Danmark'-ambassadører ud i landet. Her kan danskerne aflevere deres tøj ved lokale events, som Nabiha, Hej Matematik, Christian Bitz, Claus Holm, Mads Vad og Claudia Rex står bag.

Hos TV 2 glæder underholdningschef Gitte Madsen sig over kampagnen og samarbejdet med Røde Kors:

- 'Smid tøjet Danmark' er en helt ny måde at samle ind på. Vi hjælper dig af med dit overskud og sørger for, at du ved samme lejlighed gør en stor positiv forskel for folk i nød. Det er ikke bare smart. Det er ganske enkelt en rigtig god idé at kombinere miljøbevidsthed med socialt ansvar. Derfor er vi på TV 2 stolte over, sammen med COOP, at bakke massivt op omkring Røde Kors’ nødvendige indsats over hele verden og i Danmark, siger Gitte Madsen.

Ved det store tv-galla lørdag den 9. maj, hvor Røde Kors og TV 2 siger tak for alt det tøj, danskerne har doneret, optræder blandt andre Jonatan Spang, Marie Key, De Nattergale, Andreas Bo, Rasmus Walter og Stine Bramsen.

Læs mere om kampagnen på Røde Kors' hjemmeside her.

Smid tøjet og vind

Konkurrence: Vind gavekort på 50.000 kroner