TV

Tv-station i stormvejr: Viste ishockey i stedet for 'Badehotellet'

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

TV 2-serien ’Badehotellet’ er ikke bare en succes herhjemme.

For nylig blev tv-serien nomineret til den prestigefyldte tv-pris ’Den gyldne nymfe’, hvor den kæmper mod blandt andet Netflix-hittet ’House of Cards’. Men nu er også en episode, der udspillede sig i Sverige torsdag aften, med til at sætte en tyk streg under seriens popularitet i udlandet.

Læs også: 'Badehotellet' nomineret til stor tv-pris - kæmper mod Spacey

Torsdag aften klokken 21 skulle den svenske tv-kanal TV4 nemlig have vist sæsonfinalen af ’Badehotellets’ anden sæson. Men de mange svenske fans måtte se langt efter Andersens Badehotel og de nordjyske klitter,for i stedet for ’Badehotellet’ sendte TV4 nemlig finale-kampen i de svenske ishockey-mesterskaber mellem Skellefteå AIK og Växjö Lakers HC. Kampen gik i overtid, og så blev ’Badehotellet’ aflyst – uden at kanalen informerede tv-seerne om det.

Uforskammet og respektløst

Aflysningen af ’Badehotellet’ fik lynhurtigt folk til at brokke sig både på TV4’s hjemmeside og på kanalens Facebook-side.

- Jeg er overhovedet ikke interesseret i at se ishockey, når jeg sidder og venter på en serie som ’Badehotellet’. Der findes mindst ti andre kanaler, som sender sport. Hvorfor lader man en ishockey-kamp overtage programtiden for en serie, vi følger med i? Jeg betaler ikke licens for at blive snydt for et program. Det er uforskammet og respektløs mod os seere, skriver eksempelvis Cecilia Landberg på TV4’s hjemmeside.

Læs også: 'Badehotellet' ramt af uforudsete problemer

- Jeg synes, det er under al kritik, at ishockey er vigtigere end alt andet i tv. Vis kun kampen i det tidsrum, den er programsat, og henvis så til TV4 PLAY i stedet for - som i aften - at aflyse ’Badehotellet’. Det er respektløst og en dårlig prioritering, skriver Eva Sonesson.

Vil altid prioritere ishockey over tv-serie

Den voldsomme kritik af aflysningen af ’Badehotellet’ har fået TV4’s kundeservicemedarbejdere på overarbejde i løbet af fredagen. De har nemlig givet sig i kast med lange forklaringer og undskyldninger.

- Jeg forstår, I (tv-seerne, red.) er oprørte. Det bliver jeg også, når jeg ikke kan se det, jeg havde set frem til. Nu er det dog sådan, at arrangementer, der sendes direkte, altid er vigtigere end båndede. Ishockey er meget stort i Sverige, og mange så frem til kampen i går. Det var TV4, som havde rettighederne til kampen, og vi vil gerne tilbyde vores seere live-tv, forklarer en af TV4’s kundeservice-medarbejdere på tv-stationens hjemmeside.

Læs også: TV 2 bekræfter: 'Badehotellet' får en tredje sæson

Helt ekstraordinært sender TV4 ’Badehotellet’ nu på søndag i stedet – ligesom det aflyste afsnit også ligger frit tilgængeligt på TV4’s online-tjeneste, TV4 PLAY. Men ikke engang det kan tilsyneladende stille de mest ivrige, svenske ’Badehotellet’-fans tilfredse.

- Jeg forsøger at se ’Badehotellet’ på TV4 PLAY, eftersom det ikke blev sendt i går på grund af ishockey-kampen. Men hvorfor er afsnittet ikke tekstet? Det er jo umuligt at forstå, hvad de siger, skriver Annelie Åsberg Svensson på Facebook.

TV 2 har allerede bekræftet, at der kommer en tredje sæson af ’Badehotellet’. Den bliver vist på tv i begyndelsen af 2016.

Se, hvor 'Badehotellet' i virkeligheden ligger, i klippet ovenfor.