TV

Norges største tv-serie kommer nu på TV 2

Se snigpremieren på 'Kampen om det tunge vand' på TV 2 Play mandag d. 27. april kl. 20.00

Norges største og dyreste tv-serie nogensinde, 'Kampen om det tunge vand', som har kostet 75 millioner norske kroner at lave, lagde gaderne øde i efteråret 2014, hvor den havde premiere på norsk tv.

Og nu kan også de danske tv-seere meget snart se frem til at opleve den anmelderroste serie om en af de vigtigste og mest vellykkede sabotageaktioner under 2. Verdenskrig, nemlig bombningen af den norske tungtvandsfabrik i Rjukan i 1943. Se videotrailer øverst på siden.

Kort sagt er der tale om en genfortælling af 'Telemarkens helte' om nordmændenes involvering i den afgørende mission, der fandt sted i den ekstreme og ubarmhjertige, norske natur.

Danske skuespillere på rollelisten

I første afsnit af 'Kampen om det tunge vand' bliver den tyske videnskabsmand Werner Heisenberg (Christoph Bach) indlemmet i "Uranverein", som var det hemmelige nazi-atomkraftprojekt. Han skal udvikle den første atombombe, og til det formål har han brug for tungt vand.

Vandet bliver bestilt hos Norsk Hydros fabrik i Rjukan, men den norske professor Leif Tronstad (Espen Klouman Høiner) fatter mistanke og advarer de allierede.

Blandt seriens medvirkende er der således både engelske, tyske og enkelte danske karakterer. Eksempelvis ses Søren Pilmark som Niels Bohr, og Maibritt Saerens som Ellen Henriksen.

Serien, der på norsk hedder 'Kampen om tungtvannet', har ialt seks afsnit og sendes i forbindelse med 70-året for vort eget lands befrielse fra tyskerne.

Se 'Kampen om det tunge vand' fra mandag d. 4. maj kl. 20.35 på TV 2 og TV 2 Play