TV

Huse der aldrig kommer til salg: Jesper frygter haglvejr ødelægger høsten

Se "Huse der aldrig kommer til salg" på TV 2 PLAY og TV 2 FRI.

Jesper Ullemose ejer Ullemose Frugtplantage, der ligger i Oure på Fyn. Det samme gjorde hans far, farfar og oldefar. Det er på trods af, at branchen er usikker, og man aldrig ved, om pengene for årets slid kommer i kassen.

- Jeg tror ikke, at der er nogen frugtavler, der spiller lotto, for det har de hver dag i vejrudsigten, fortæller Jesper Ullemose.

En enkelt dag med hagl kan ødelægge en hel høst. 

- Der var stille i vores hjem for mange år siden, da vi fik ødelagt vores avl. Der blev ikke sagt noget længe, siger Jesper Ullemose.

Alligevel har han haft æbler i årene, siden han var en lille knægt.

- Hvis du spørger min gamle skolelærerinde, hvornår jeg vidste, jeg skulle være frugtavler, var det i de første klasser, for jeg snakkede altid om æbler, siger Jesper Ullemose.

Dengang stod han selv på en kasse, imens han fyldte andre kasser op med æbler, når han kom hjem. Han fik en krone per kasse, og han synes, at æblerne var langt sjovere end skolen. Derfor besluttede Jesper Ullemose også som 14-årig, at nu skulle det være slut med at gå i skole og begyndte i stedet at arbejde hjemme på æbleplantagen. 

Heller ikke Jesper Ullemoses søn bliver skræmt af de faldende priser, som frugtavlere lider under.

- Det er et drømme-job, fortæller han og slutter sig til de mange generationer af æbleentusiaster før ham.

Ullemose Frugtplantage ser derfor ud til at stå mange år endnu uden at blive sat til salg.

Huse der aldrig kommer til salg

Tag med en af Danmarks mest erfarne liebhavermæglere, Pernille Sams, rundt i Danmark, når hun for første gang bliver inviteret indenfor i de mest vidunderlige huse, der aldrig kommer til salg og får historien bag de mennesker, som ejer husene.