TV

Husker du 'Jonathan': Her er sandheden om landeplagen

For 26 år siden ramte Back to Backs sang Jonathan de danske radiobølger. Og sangen blev lynhurtigt et stort hit, som stadig spilles flittigt i dag.

Manden bag, Morten Remar, fortæller, at sangen har fulgt ham lige siden.

- Det betyder rigtig meget for mig at have den sang. Jeg oplever, at når jeg tager ud at spille, er det et nummer, jeg ikke skal lade være med at spille, siger han.

Den oprindelige udgave består af en hel del lydspor, som bliver fulgt ud af mange musikere. Men på Morten Remars seneste album, Umulige Kærester, har han genindspillet sangen med en mere basal instrumentering.

Jonathan er...

Men hvem er egentlig den ensomme Jonathan?

- Det var jo nok måske lidt mig dengang. Jeg kæmpede lidt med karrieren og noget kærestegøjl. Jeg var sgu lidt alene. Men det så jeg først mange år senere, fortæller Morten Remar.

Han husker ikke, hvordan alle hans sange er blevet skrevet. Men Jonathans oprindelse husker han. Den blev skrevet, da han boede til leje hos en ven. Morten Remar havde blot en madras på gulvet, et keyboard, en båndoptager og et skab med lidt tøj i.

- Jeg havde ingenting. Jeg tænkte bare, at nu giver jeg karrieren en chance, siger Morten Remar.

Hør det gamle hit her: